380 mill. i pluss for United

På tross av manglende trofeer kan Manchester United glede seg over et overskudd på 380 mill. kroner siste regnskapsår.

Tallene gjelder for regnskapsåret fram til juli 2002, og mye av årsaken til overskuddet er spillersalg, melder nyhetsbyrået PA.

United kvittet seg med Jaap Stam, Andy Cole og Dwight Yorke og fikk nesten 200 mill. kroner i overskudd på overgangsmarkedet. Etter regnskapsårets slutt har selvfølgelig klubben brukt enda mer, med over 300 mill. kroner bare på Leeds' Rio Ferdinand.

380 mill. kroner i pluss er en økning på 48 prosent fra året før. Men også lønningene stiger på Old Trafford. 800 mill. kroner går rett i lomma på Ole Gunnar Solskjær og gutta. Summen er 40 prosent mer enn tidligere - og halvparten av omsetningen i United.

Økonomien er likevel sunn i klubben. Den reine driften av aksjeselskapet Manchester United gikk 360 mill. kroner i overskudd.

- Dette demonstrerer styrken i våre kommersielle tiltak. Det er også et resultat av at vi kom til semifinalen i Champions League, sier United-styreformann Sir Roy Gardner.

(Dagbladet.no)

<B>PENGEMASKIN:</B> David Beckham, Diego Forlan og Nicky Butt spiller for Premier Leagues mest lønnsomme fotballbedrift.