39-2 i målforskjell og ett skritt nærmere VM

Norge slo Makedonia 7-0.

LETT MATCH: Solveig Gulbrandsen scoret ett av målene da Norge slo Makedonia 7-0 på bortebane. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
LETT MATCH: Solveig Gulbrandsen scoret ett av målene da Norge slo Makedonia 7-0 på bortebane. Foto: Jon-Michael Josefsen / ScanpixVis mer

|||Norges kvinnelandslag i fotball avsluttet som ventet gruppespillet i VM-kvalifiseringen med storseier. Makedonia ble slått 7-0 i kveld.

Norge gikk gjennom sin gruppe med 22 av 24 mulige poeng og 39-2 i målforskjell. Nå blir det imidlertid alvor for Eli Landsems jenter, som mandag trekkes mot en annen gruppevinner i omspill om VM-plass.

Onsdagens seier betyr at Norge helt sikkert blir seedet i den trekningen.

- Vi er meget godt fornøyd ut fra forutsetningene. Vi spilte på en meget dårlig bane, og det var 35 varmegrader. Da er det bra at de gjennomførte som de gjorde, sa landslagstrener Eli Landsem til NTB.

Det eneste Landsem ikke var fornøyd med var de første 20 minuttene.

- Da var det mye tur og kjør, og ballen spratt i hytt og vær. Men så fikk vi en drikkepause, og vi fikk justert en del. Da scoret vi med en gang, og vi fikk tre mål til før pause.

2. omgang ble enveiskjøring.

- Vi flyttet Solveig Gulbrandsen mer inn mot midten, og Lise Klaveness ble byttet inn. Vi holdt lekestue i hele omgangen og burde ha hatt bedre uttelling. Vi skapte sjanser hele tiden, sa Landsem.

Norge, som i mars vant hjemmekampen mot Makedonia 14-0, fikk sine mål onsdag ved Emilie Haavi (2), Lise-Marie Woods, Ingvild Stensland, Elise Thorsnes, Solveig Gulbrandsen og Trine Rønning.

(NTB)