39-40, for et resultat!

Tidenes drama i eliteserien?

MÅLFEST: Christian Berges Elverum stakk av med seieren i den utrolige målfesten i Stavanger. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MÅLFEST: Christian Berges Elverum stakk av med seieren i den utrolige målfesten i Stavanger. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Viking - Elverum 39-40.

Elverum-gutta henger bra med i toppen av eliteserien og i kveld fikk de med seg to viktige poeng fra Stavanger tross 39 baklengsmål.

De scoret nemlig 40 i den høydramatiske kampen. 2140 tilskuere fikk definitivt valuta for inngangspengene, men de fleste hadde nok håpet på et annet utfall.

79 mål i en eliteseriekamp er helt utrolig. At bare ett mål skiller lagene etter en sånn kamp, tilhører så ekstreme sjeldenheter at det neppe har skjedd på toppnivå i Norge før.

Åpnet seg helt - Jeg har aldri vært med på noe liknende. Kampen åpnet seg helt, og det var bare å springe. Begge lagene ville holde tempoet oppe og det var sikkert 100 angrep i kampen. Dette var dagen da omtrent alt gikk inn, sier Elverum-trener Christian Berge til Dagbladet.

- Hvordan var det å stå på sidelinja?

- Det var interessant og litt morsomt også, for det er jo slikt angrepsspill vi ønsker å spille, sier Berge.

Viking-trener Gunnar Blombäck er ikke like fornøyd.

- Jeg er veldig skuffet. Vi spilte bra i angrep og kontringsfasen, men forsvaret var under enhver kritikk. Det er altfor dårlig å slippe inn 40 mål, og det er det som skjer bakover på banen som ødelegger for oss. Dessverre nytter det ikke å score 39 mål når man varter opp med et så elendig forsvarsspill, sier Blombäck til Aftenbladet.no.

38-37 Kjetil Strand ble toppscorer for Viking med 13 mål, mens André Lindboe scoret 11 for Elverum. Berges menn har 17 poeng etter ti kamper, og er på andreplass bak Drammen - som har ett poeng mer og en kamp mindre spilt.

- Jeg er veldig fornøyd med det. At vi tapte borte mot Haslum er helt greit, men vi burde slått BSK/NIF hjemme, sier Berge.

Oppgjøret mellom Haslum og Runar ble nesten like dramatisk og målrikt, det endte 38-37 til bæringene.

I kveldens siste kamp vant Drammen 34-27 borte mot Oppsal.

13 MÅL, MEN TAP: Vikings Kjetil Strand. Foto: JOHN T. PEDERSEN
13 MÅL, MEN TAP: Vikings Kjetil Strand. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer