IKKE NOK: Kristy Moores scoring var ikke nok for Stabæk, som til slutt måtte se seg slått av franske Juvisy Essonne i kvinnenes mesterliga. Foto: Bjørn Sigurdsøn  / NTB Scanpix
IKKE NOK: Kristy Moores scoring var ikke nok for Stabæk, som til slutt måtte se seg slått av franske Juvisy Essonne i kvinnenes mesterliga. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB ScanpixVis mer

39-åring sendte Stabæk ut

Hadde kurs mot kvartfinale i mesterligaen.

Stabæk fikk en god start og hadde kurs mot kvartfinale i kvinnenes mesterliga i fotball, men Juvisy Essonne vendte til 2-1-seier.

Den 39-årige lagkapteinen Sandrine Soubeyrand avgjorde for hjemmelaget med et kanonskudd i krysset. Da var det spilt 69 minutter. Med 1-1 ville Stabæk gått videre på bortemålsregelen.

Kristy Moore sendte Stabæk i ledelse da hun snaut midtveis i første omgang ble fint framspilt av Caroline Graham Hansen og scoret alene med keeper Tanya De Souza. Etter den målløse hjemmekampen var Stabæk dermed på god vei til å overvintre i turneringen.

Hansen hadde en stor sjanse til å doble ledelsen i slutten av første omgang.

- Hadde vi gått opp til 2-0 der, kunne det hele endt annerledes, sa Stabæk-trener Øyvind Eide til budstikka.no. Han medga at hjemmelaget var best i Paris-forstaden Bonneuil-sur-Mer.

- Jeg skjønte like før pause at dette ville bli en forsvarskamp. Jeg synes vi forsvarte oss godt i store deler av kampen, men de hadde vel 15-16 skudd på mål. Det er mye, sa Eide.

Fem minutter før pause nikket Janice Cayman inn utligningen.

Stabæk-keeper Ingrid Hjelmseth og et hardt arbeidende defensivt kollektiv foran henne sto lenge imot presset i annen omgang. Hjemmelaget hadde flere store sjanser før Soubeyrand, som har nesten 200 landskamper for Frankrike, knallet inn vinnermålet.

Noen offensive bytter og et forsøk på sluttspurt til tross, måtte Stabæk se kvartfinalebilletten forsvinne.

Onsdag ble Røa slått ut. Laget greide 1-1 i returkampen mot Wolfsburg, men var sjanseløs etter tremålstap på bortebane.

I kvartfinalen er to franske og to svenske klubber, samt en hver fra Tyskland, England, Russland og Italia.

(NTB)