39 mål holdt ikke for Byåsen

Tapte i Russland.

(Dagbladet.no:) Lada Togliatti - Byåsen 43-39. Det ble svært målrikt da Byåsen-jentene kjempet om fortsatt spill i Champions League i Russland i ettermiddag.

Allerede til pause var stillingen 22-19 til hjemmelaget, noe som kan være et sluttresultat i en jevn kamp mellom to gode forsvarslag.

Men det var duket for mer håndballmoro i Russland. Målene rant inn også etter hvilen, men Byåsen klarte ikke hamle opp med storfavorittene. Lada vant til slutt med fire mål, og de er dermed sikret gruppeseieren.

- Det var en forferdelig jevn kamp hvor det gikk fram og tilbake hele tiden. En periode lå vi riktignok under med ni eller ti mål. Da var vi lekk i forsvar. Det er imidlertid godt lagarbeid som gjorde at vi hentet oss opp, sier Thor Hjelmeland i Byåsen til NTB.

Györi vant som forventet mot Buducnost, og går videre sammen med russerne. Byåsen kan ende på like mange poeng som ungarerne, men de norske jentene vil havne bak dem på grunn av innbyrdes oppgjør.

Dermed må Byåsen nøye seg med å spille kvartfinale i cupvinnercupen. Alle gruppetreerne i Champions League går inn i den turneringen.

Tonje Nøstvold ble kampens toppscorer, med hele 11 mål.

Larvik kan møte Slagelse

OVER TIL CUPVINNERCUPEN: Vigdis Hårsaker og Byåsen må nå nøye seg med spill i cupvinnercupen. De går inn i kvartfinalen. Arkivfoto: EPA
OVER TIL CUPVINNERCUPEN: Vigdis Hårsaker og Byåsen må nå nøye seg med spill i cupvinnercupen. De går inn i kvartfinalen. Arkivfoto: EPA Vis mer

Cecilie Legangers Slagelse tapte 29-30 for Hypo Niederösterreich, noe som betyr at Larvik kan bli Slagelse-motstander i kvartfinalen.

LHK er gruppevinner og møter enten Slagelse (toer i gruppe D), Aalborg (toer i gruppe A) eller Györ (toer i gruppe B), melder NTB.

Vestfoldingene vil ha fordel av hjemmekamp sist i kvartfinalen.

Leganger hadde en meget god periode i første omgang. Slagelse ledet noen få minutter før slutt, men holdt ikke inn.

PS! Gjerpen gikk i kveld videre til kvartfinalen i cupvinnercupen, etter å ha slått kroatiske Tvin Trgozentar med ett mål. Telemarksjentene vant 60-53 sammenlagt, og begge kampene ble spilt i Skien.