39 millioner for Berg-brødrene

Smilet til Ørjan Berg (31) vitner om hvor glad og lettet han er for at Rune Bratseth og Mini nettopp har punget ut med en totalpakke på 18 millioner kroner for å kjøpe ham ut av Glimt-kontrakten.

Gårsdagens salg av Ørjan Berg betyr at Bodø/Glimt har solgt Berg-brødre til Rosenborg for utrolige 39 millioner kroner i løpet av de siste 12 årene.

Fordelt slik:

Ørjan Berg:

Overgangssum i går: 18 millioner.

Utleie 1999/2000: 3,6 millioner.

Overgangssum i 1988: 100000

Runar Berg:

Overgangssum i 1990: 300000

Overgangssum i 1997: 2 millioner

Arild Berg:

Overgangssum den dagen Arild går til RBK: 15 millioner

Sum: 39 millioner kroner.

Med andre ord er det ingen tvil om at sønnene til Harald «Dutte» Berg - som i 1976 ble kåret til tidenes beste norske fotballspillere av Dagbladets lesere - har vært god butikk for Bodø/Glimt.

- Må fornye oss

- Vi tenker ikke så mye på pengene. Men det betyr iallfall at vi er i en økonomisk situasjon som gjør det mulig for oss å fornye oss, sier Bodø/Glimts sportslige leder Tor-Ove Falch.

For Ørjan er prisstignigen eventyrlig - hele 180 ganger dyrere enn hva han som ung og lovende kostet for 12 år siden.

Et pussig poeng er at Mini i 1988 gikk til RBK sammen dagen for samme prisen. I går var han med på å forhandle fram rekordavtalen for den aldrende midtbaneprofilen.

Ryddesjau

Da avtalen ble godkjent av Bodø/Glimts styre klokka 18.45 i går kveld, var Ørjan allerede i gang med å feire den lykkelige utgangen med en ryddesjau i farens sportsbutikk i Bodø.

I dag reiser han tilbake til Trondheim - og med tre dagers overgangskarantene rekker han akkurat RBKs seriestart borte mot Stabæk lørdag.

- Jeg er lettet over at dette endelig er over, og det er viktig for meg å understreke at det kun ligger sportslige hensyn bak. Økonomisk kunne jeg nesten like gjerne blitt i Glimt, sier Ørjan Berg.