Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

4-4-2 eller 4-5-1?

Midtbanen er usikkerhetsmomentet for Drillo.

FUNDERER PÅ FORMASJONER: Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen omgitt av pressefolk på Nadderud stadion, før landslagets trening i dag. Drillo tenker på om han skal velge fem eller fire på midten mot Island.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FUNDERER PÅ FORMASJONER: Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen omgitt av pressefolk på Nadderud stadion, før landslagets trening i dag. Drillo tenker på om han skal velge fem eller fire på midten mot Island. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

NADDERUD (Dagbladet.no): 4-4-2 eller 4-5-1? Det er et av de store spørsmålene landslagssjef Egil Drillo Olsen stiller seg foran den viktige kvalikkampen borte mot Island til helga.

Drillo har tidligere sagt seg skeptisk til å bruke 4-4-2 på bortebane, men har fått litt hodebry etter suksessen hjemme mot Skottland sist.

- Vi møtte en svekket motstander, men det teller at vi hadde en brukbar opplevelse av det mot Skottland. Der utfylte våre spisser hverandre godt, sier Olsen.

- Selv om jeg ikke er fristet, betyr ikke det at jeg ikke kan gjøre det. Vi holder muligheten åpen for at vi kan spille 4-4-2 borte. Det har litt med spillerutvalg å gjøre også, sier Drillo.

Han vurderer de to formasjonene slik opp mot hverandre:

4-5-1: - Det er lettere å kontre med en femmer på midten. Det betyr ofte flere brudd, og dermed flere overganger. Men det innebærer selvfølgelig en vurdering av hva vi vil møte på Island.

4-4-2: - Med to foran har vi større muligheter til å gå i bakrom. Samtidig er det lettere å bruke John på en konstruktiv måte med to på topp. Vi kan slå tidlig for stuss i lufta der han er sterk. Eller vente litt for at han får ballen i beina. Det var slik 3-0-målet kom mot Skottland, der er han blant de sterkeste i Europa.

Og Drillo fastslår at han ennå ikke har bestemt seg for hva han vil velge.

Midtbanen er usikker
Troppen til de to gjenstående kvalikkampene er med få endringer lik den som møtte før Skottland-kampen, og Drillo har sagt at den største utfordringen når det gjelder laget er å finne fram til formspilllerne - særlig på midtbanen.

- Midtbaneleddet er nok den største usikkerheten. Det kommer også an på det vi er inne på med tanke på om det blir en firer eller femmer, sier Drillo.

- Samtidig skal det mye til at det blir noen endringer i den bakre fireren, sier landslagssjefen, som var strålende fornøyd med det Høgli, Wæhler, Hangeland og Riise presterte mot Skottland på Ullevaal.

Dagens trening på Stabæks eks-arena Nadderud blir den første der alle spillerne deltar med ball, og første mulighet for Drillo til å finne ut av disse tingene. Hovedspørsmålene er trolig om Erik Huseklepp skal få fornyet tillit i en eventuell spissduo med John Carew, og om Magne Hoseth skal få fortsette oppturen på midtbanen.

Samtidig har landslagssjefen uttrykt bekymring for Bjørn Helge Riises mangel på spilletid i Fulham.

Når det gjelder motstanderen, offentliggjorde Island sin tropp først i dag. Troppen inneholder flere kjente navn for oss nordmenn, men Drillo vil ikke bruke for mye tid på å tenke på hjemmelaget.

- Vi får nok ikke vite elleveren før rett før kampen, de sliter mye med småskader og mange som ikke spiller i klubblaget. Da bruker vi kreftene på oss selv og finner en slagkraftig ellever og en taktikk som funker for oss, sier han.

Syv hakk fram på Fifa-rankingen
Drillo fikk også spørsmål om den siste Fifa-rankingen som ble lagt fram i dag. Der forserte Norge sju hakk fram til 43. plass, men det var tydeligvis gammelt nytt for landslagssjefen.

- Det har jeg visst en stund, sier Drillo.

Island er rangert som nummer 96 - uten at statistikeren Olsen legger noe særlig vekt på det.

- Hadde vi lagt FIFA-rankingen til grunn, skulle vi tapt mot Skottland. Nei, så enkelt er det nok ikke, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling