4-4-2 eller 4-5-1?

Midtbanen er usikkerhetsmomentet for Drillo.

FUNDERER PÅ FORMASJONER: Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen omgitt av pressefolk på Nadderud stadion, før landslagets trening i dag. Drillo tenker på om han skal velge fem eller fire på midten mot Island.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FUNDERER PÅ FORMASJONER: Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen omgitt av pressefolk på Nadderud stadion, før landslagets trening i dag. Drillo tenker på om han skal velge fem eller fire på midten mot Island. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NADDERUD (Dagbladet.no): 4-4-2 eller 4-5-1? Det er et av de store spørsmålene landslagssjef Egil Drillo Olsen stiller seg foran den viktige kvalikkampen borte mot Island til helga.

Drillo har tidligere sagt seg skeptisk til å bruke 4-4-2 på bortebane, men har fått litt hodebry etter suksessen hjemme mot Skottland sist.

- Vi møtte en svekket motstander, men det teller at vi hadde en brukbar opplevelse av det mot Skottland. Der utfylte våre spisser hverandre godt, sier Olsen.

- Selv om jeg ikke er fristet, betyr ikke det at jeg ikke kan gjøre det. Vi holder muligheten åpen for at vi kan spille 4-4-2 borte. Det har litt med spillerutvalg å gjøre også, sier Drillo.

Han vurderer de to formasjonene slik opp mot hverandre:

4-5-1: - Det er lettere å kontre med en femmer på midten. Det betyr ofte flere brudd, og dermed flere overganger. Men det innebærer selvfølgelig en vurdering av hva vi vil møte på Island.

4-4-2: - Med to foran har vi større muligheter til å gå i bakrom. Samtidig er det lettere å bruke John på en konstruktiv måte med to på topp. Vi kan slå tidlig for stuss i lufta der han er sterk. Eller vente litt for at han får ballen i beina. Det var slik 3-0-målet kom mot Skottland, der er han blant de sterkeste i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer