- 4-5-1 har lett for å bli baktungt. Vi klarte ikke å skape noe

Nils Arne Eggen sier Norge var sjanseløse mot Sveits.

- SJANSELØSE: - Vi var sjanseløse, sier Nils Arne Eggen om Norges kamp mot Sveits på Ullevaal i går. Her jubler Fabian Schär (nummer 16) for et av sine to mål for sveitserne. Foto: Sjur Stølen
- SJANSELØSE: - Vi var sjanseløse, sier Nils Arne Eggen om Norges kamp mot Sveits på Ullevaal i går. Her jubler Fabian Schär (nummer 16) for et av sine to mål for sveitserne. Foto: Sjur StølenVis mer

(Dagbladet): Nils Arne Eggen (71)  var lite imponert over det Norge presterte mot Sveits på Ullevaal i går.

- 4-5-1 har lett for å bli for baktungt. Vi klarte ikke å skape noe offensivt, sier trenerlegenden til Dagbladet.

Eggen førte Rosenborg til en rekke seriemesterskap og oppnådde også gode resultater i Europa. Filosofien var offensiv og formasjonen alltid 4-3-3.

Norge hadde sjansen til å hekte seg på sveitserne i kampen gruppeseieren med seier på Ullevaal i går. De var ikke engang i nærheten av å klare det.

- Sjanseløse - Vi var sjanseløse i går, sier Eggen.

- Var det mest Norges eller Sveits' skyld?

- Vi var langt under pari. Norge ble liggende så lavt, og hadde nesten ikke skudd på mål. Det var ingen stor dag i går. Det overrasket meg litt, for vi har tradisjonelt hatt godt tak på Sveits, sier den tidligere Rosenborg-treneren.

- Hvorfor tror du det ble slik i går?

- Det har litt å gjøre med måten å spille fotball på. På hjemmebane må du gå ut og bestemme, og da må du tørre å stå etter. Det var litt tamt.

Tynt håp Eggen har alltid stått for en annerledes fotballfilosofi enn Drillo, selv om de to trenerveteranene også har vært enige om mye. Han vil ikke kritisere den jevngamle landslagstreneren direkte.

- Synes du Drillo gikk for defensivt ut?

- Nå må du ikke stille spørsmål du svarer på sjøl. Jeg sier at 4-5-1 kan bli baktungt. Mer vil jeg ikke si om det. Jeg har ikke snakket med Egil og Ola By Rise om hvordan de ønsket å spille, sier han.

Fortsatt har Norge teoretiske muligheter til å komme til VM. Men forutsetningene er så dårlige at Eggen nærmest har gitt opp håpet.

- Håpet er så tynt at det er ikke engang lysegrønt. Men jeg håper jo virkelig for landslagets framtid at vi vinner de to siste kampene, sier han.

FORSKJELLIG STIL: Egil Drillo Olsen og Nils Arne Eggen signerte felles bok for tre år siden. De har forskjellig tilnærming til hvordan fotball skal spilles, men har stort sett unngått å kritisere hverandre direkte. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FORSKJELLIG STIL: Egil Drillo Olsen og Nils Arne Eggen signerte felles bok for tre år siden. De har forskjellig tilnærming til hvordan fotball skal spilles, men har stort sett unngått å kritisere hverandre direkte. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer