4-8 i sjanser - Vålerenga vant 3-0

- Gikk etter planen, sier Andresen.

DØDELIG EFFEKTIVE: Kristofer Hæstad (midten) og Martin Andresen fikk minst tre gode grunner til å juble mot Viking og Børre Steenslid.Foto:  Alf Ove Hansen / SCANPIX
DØDELIG EFFEKTIVE: Kristofer Hæstad (midten) og Martin Andresen fikk minst tre gode grunner til å juble mot Viking og Børre Steenslid.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

||| STAVANGER (Dagbladet.no): Viking - Vålerenga 0-3.

Vålerenga er det store formlaget i Tippeligaen. Etter seieren mot de mørkeblå fra Stavanger har de nå fire seire og èn uavgjort på sine fem siste kamper.

4.-plass på tabellen er fasiten så langt, og de er med i medaljekampen for fullt.

- Det bygger selvtillit å prestere over tid. I dag fungerte planen perfekt, vi var kompakte og slapp ikke Viking til en eneste stor sjanse i første omgang, sa en fornøyd VIF-trener, Tor Ole Skullerud.

- En taktisk god kamp, det er jeg enig i. Det gikk etter planen, legger Martin Andresen til.

Rosenborg har fått en liten luke på fem poeng ned til nærmeste utfordrer Molde, som igen har to poeng ned til Vålerenga. Innimellom der har også Start sneket seg, men Martin Andresen gjør ikke opp regnskap av den grunn.

— Vi evaluerer ikke sesongen etter hver kamp. Akkurat denne kampen er jeg selvsagt svært fornøyd med, men utover det fortsetter vi å jobbe med det vi skal jobbe med. Mot Viking kunne vi for eksempel vært enda mer presise i pasningsspillet, sier Andresen til NTB.


Myhre-tabbe - igjen
Hovedstadslaget imponerte ikke spesielt, men fikk god hjelp ved sine første to scoringer. Først var Thomas Myhre på halvdistanse da Bojan Zajic og Trond Erik Bertelsen endte i løpsduell etter et langt utspark fra Troy Perkins.

- En klar feilberegning av meg, sier veterankeeper Thomas Myhre — som igjen måtte unnskylde sine egne prestasjoner.

På mål nummer to nærmest ga Håkon Skogseid bort ballen til Sæternes. På det påfølgende innlegget klarte ikke Trond Erik Bertelsen å holde innbytter Mostafa Abdellaoue unna. Ballen endte opp hos Kristoffer Hæstad — som satte inn sitt fjerde seriemål for sesongen.

HAR FUNNET MÅLFORMEN: Kristofer Hæstad (t.h.) har tegnet seg hyppig på scoringslista den siste tida. Mot Viking var 2-0 målet hans sterkt medvirkende til at VIF vant sin fjerde seier på fem kamper.
Foto:  Alf Ove Hansen / SCANPIX
HAR FUNNET MÅLFORMEN: Kristofer Hæstad (t.h.) har tegnet seg hyppig på scoringslista den siste tida. Mot Viking var 2-0 målet hans sterkt medvirkende til at VIF vant sin fjerde seier på fem kamper. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

- Det er deilig å score, og jeg er fornøyd med at jeg har scoret såpass mye i det siste, sier «Doffen» etter kampslutt. Som med sin scoring bidro til å gjøre savnet av en syk Mohammed Abdellaoue noe mindre.

Viking, på sin side, har bare to poeng på sine fem siste kamper. Det fører de helt ned til 12. plass på tabellen. Mot Vålerenga gikk det meste galt. Trener Uwe Rösler ser ikke helsvart på situasjonen.

— Jeg så mye positivt i vårt spill, men effektiviteten og bevegelsene i boksen må bli bedre. Uansett kan vi ikke regne med å vinne når vi gir bort slike mål, sier Rösler.

Tilskuerflukt
Og når Andrè Muri stanget inn 3-0 for Vålerenga, på deres fjerde sjanse i kampen, hadde Stavanger-publikummet fått nok. Flere av de 11 835 betalende tilskuerne valgte å forlate arenaen — 25 minutter før full tid.

Det toppet seg etter 79 minutter da Mame Niang blåste et straffespark himmelhøyt over mål, etter at Martin Andresen rev ned Birkir Bjarnason.

Etter Ragnvald Somas straffemiss mot Rosenborg hadde Tomasz Sokolowski fått oppdraget med å ekspedere eventuelle straffespark i mål. Det ville han ikke. Mame Niang dyttet vekk Peter Ijeh, la ballen til rette — og sendte i vei årets høyeste straffespark.

- Slag i trynet
Like før slutt var Ijeh innblandet i mer knuffing. Etter en tøff duell, så det ut som nigerianeren slo Erik «Panzer»-Hagen.

- Jeg skjermer han unna, og etter det får jeg et slag i trynet, sier Hagen til Dagbladet.

AMPERT: Erik Hagen hevder at Peter Ijeh slo etter ham etter en duell mot slutten av kampen.Foto:  Alf Ove Hansen / SCANPIX
AMPERT: Erik Hagen hevder at Peter Ijeh slo etter ham etter en duell mot slutten av kampen.Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

- Hvis det ikke er med vilje, så vet ikke jeg — så uheldig går det ikke an å være, fortsetter den tidligere landslagsstopperen.

Peter Ijeh stilte seg uforstående til spørsmål rundt episoden.

Dermed kunne - de som ikke hadde forlatt stadion - konstantere at Viking styrer rett mot nedrykksstriden i Tippeligaen.

— Vi har spilt 12 kamper nå, og da er vi ikke bedre enn det vi viser på tabellen. Etter 12 kamper viser det om vi har noe der oppe på tabellen å gjøre, slår Egil Østenstad fast overfor aftenbladet.no.