4. div-kamp i Skottland trakk flere tilskuere enn Manchester-derbyet

Rangers med sesongrekord mot bunnlaget Stirling.

ENORM STØTTE: Dean Shiels og Rangers har ikke mistet støtten fra sitt trofaste publikum etter at klubben gikk konkurs og ble flyttet ned på bunnen i det skotske seriesystemet. Her fra kampen mot Elgin City i fjerde runde av den skotske FA-cupen.Foto: REUTERS/Russell Cheyne
ENORM STØTTE: Dean Shiels og Rangers har ikke mistet støtten fra sitt trofaste publikum etter at klubben gikk konkurs og ble flyttet ned på bunnen i det skotske seriesystemet. Her fra kampen mot Elgin City i fjerde runde av den skotske FA-cupen.Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hverdagen på nivå fire i skotsk fotball er i utgangspunktet ikke stort mer glamorøst enn det høres ut:

Spillerne er halvproffer og de færreste av klubbene har mer enn 700 tilskuere i snitt.

Unntaket er selvfølgelig Rangers - den tradisjonsrike giganten som ble flyttet helt nederst i divisjonssystemet etter konkursen sist sesong.

Selv om klubben for øyeblikket befinner seg i fotballperiferien har ikke supporterne vendt dem ryggen. I helga noterte de sesongens høyeste tilskuertall da 49 913 møtte fram til hjemmekampen mot tabelljumbo Stirling Albion.

Til sammenligning var det 47 166 tilskuere som fikk plass da de to Manchester-klubbene barket sammen til toppoppgjør i Premier League i går. 

Institusjon
I rettferdighetens navn ville Manchester-derbyet hatt flest tilskuere om kapasiteten på Etihad var større - men Rangers' enorme publikumsappell er like fullt imponerende.

Klubben fylte 140 år lørdag, men har ligget stabilt over 45 000 også i de andre hjemmekampene denne sesongen. Erkerival Celtic hadde 44 379 tilskuere på sin forrige hjemmekamp.

- Selv om Rangers har havnet i denne situasjonen, er de fortsatt en av Storbritannias største klubber. De er en institusjon, sier Egil Østenstad til Dagbladet.

Han var spiss i klubben i 2003/04-sesongen, og fikk merke hvor lidenskapelige supporterne på Ibrox kan være.

- De er ekstremt lidenskapelige. Da jeg var der, hadde Celtic det beste laget. Men det gikk ikke an å si høyt at de var bedre enn oss, da fikk du et problem, sier han.

- Hva synes du om tilskuertallene de trekker på nivå fire?

STOROPPGJØR: Manchester United slo Manchester City 3-2 på Etihad i går, men toppoppgjøret i Premier League kunne ikke matche den best besøkte kampen på nivå fire i Skottland.  Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
STOROPPGJØR: Manchester United slo Manchester City 3-2 på Etihad i går, men toppoppgjøret i Premier League kunne ikke matche den best besøkte kampen på nivå fire i Skottland. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

- Helt vanvittig. Men samtidig ikke overraskende, for Rangers er virkelig en stor klubb.

Topper tabellen
Rangers slapp å skuffe sine trofaste supportere mot Stirling Albion og vant oppskriftsmessig 2-0, etter scoringer av David Templeton og Andrew Little etter pause.

Etter 12 kamper topper de tabellen med 27 poeng, ett mer enn Elgin City, som har spilt to flere kamper.

Det skal være unødvendig å påpeke at opprykk er det eneste akseptable for Rangers denne sesongen - og i de kommende årene.

- Jeg blir veldig overrasket om de ikke tar raskeste vei opp igjen. Det kan til og med være noe som gjør at de kan hoppe over et par hakk. Det er blitt spekulert i det, men uansett kommer Rangers tilbake, sier Østenstad.

I sommer ble klubben kjøpt opp av et konsortium ledet av tidligere Sheffield United-sjef Charles Green. Han ønsket å overføre klubbens ligalisens til et nystiftet selskap, og å komme seg fri fra gjeldsproblemene gjennom å slå det selskapet som har lisensens konkurs.

På den måten ville han holde Rangers i den øverste divisjonen, men supporterne av andre lag satte en effektiv stopper for det, da de truet med boikott om ligaen slapp til «nye Rangers».

Dermed måtte klubben starte på bunnen.

Men klatringen er underveis - og med 50 000 tilskuere på hjemmekampene er det liten tvil om at Rangers før eller siden vil være tilbake i det gode selskap.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer