Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

4.-divisjonslag tapte 36-0 - vurderer å trekke laget

Det ble kalassifre da Eik Tønsberg møtte Fram Larvik sitt andrelag i går. Nå kan Fram Larvik 2 ha spilt sin siste kamp i 4. divisjon i år.

FIKK BANK: Fram Larvik 2 tapte med 36 mål mot Eik Tønsberg i 4. divisjon torsdag. Foto: Illustrasjon ved NTB/Scanpix
FIKK BANK: Fram Larvik 2 tapte med 36 mål mot Eik Tønsberg i 4. divisjon torsdag. Foto: Illustrasjon ved NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld møtte Eik Tønsberg Fram Larvik 2 i 4. divisjon Vestfold. Eik Tønsberg er serieleder og har stø kurs mot opprykk, mens Fram Larvik 2 ligger sist på tabellen.

Eik Tønsberg var store favoritter, og Fram Larvik 2 har gått på noen stygge smeller i år, men at de skulle tape med hele 36 mål vekker naturlig nok oppsikt.

- Laget som spilte i går et integreringslag. De har tatt over Fram Larvik 2 fordi vi ikke har hatt mulighet til å stille med A-lagsspillere der, sier sportslig leder Ørjan Berg Hansen til Dagbladet når han får spørsmål om hva som skjedde.

Skadeproblemer

Han legger til at A-lagstroppen har ikke vært stor nok i år, og at de har slitt mye med skader. Derfor har de ikke kunnet fylle opp andrelaget med reservene fra førstelaget.

Fram Larviks førstelag ble mye omtalt tidligere i sommer da de bare sendte åtte spillere til bortekampen mot Nybergsund i 2. divisjon på grunn av skader og karantener. To spillere måtte byttes ut med skade etter 21 minutter, og da ble kampen avbrutt.

Da var det ikke aktuelt å ta med juniorspillere, fordi juniorlaget ikke var i nærheten av å være klare for det nivået, ifølge daværende A-lagstrener Petter Belsvik. Han la til at «det nærmest ville ødelagt unge juniorspillere å være med på noe sånt», og at «det ikke er særlig god spillerutvikling».

- Juniorlaget består av spillere som knapt har spilt fotball før, det laget handler om integrering. Dersom vi hadde tatt med dem, hadde vi tapt 40-0, og det er ikke fair play, sa Belsvik til NRK.

Vurderer å trekke laget

Laget Belsvik omtalte er det nevnte integreringslaget. De har, i likhet med førstelaget, slitt i 2018. Gårsdagens braktap mot Eik Tønsberg var ikke første gang de slapp inn mange mål denne sesongen.

Tidligere i år har de tapt 20-0 mot Tønsberg FK, 10-1 mot Runar og 18-0 mot Teie, i tillegg til at Eik Tønsberg vant 12-0 i det omvendte oppgjøret i vår.

- Det er ikke bra. Men det ser heller ikke bra ut å trekke laget. Vi ønsker ikke å gjøre det. I løpet av de nærmeste dagene, forhåpentligvis innen helgen er over, skal vi ta en avgjørelse på om vi skal trekke andrelaget eller ikke. Det var uansett dårlig timing å opprette andrelaget vårt sånn som situasjonen har blitt, sier Berg Hansen.

Nivået i 4. divisjon er bedre enn tidligere etter at det ble ny seriestruktur i norsk fotball fra 2017, med færre lag i både 2. og 3. divisjon. Blant lagene som spiller 4. divisjon i 2018 finner vi hele fem av eliteserielagenes andrelag. Bodø/Glimt 2, Haugesund 2, Tromsø 2, Ranheim 2 og Sarpsborg 08 2 spiller alle på nivå fem i år.

Dette var for øvrig ikke første gang det oppsto en rar situasjon i årets 4. divisjon. I vår skrev Dagbladet om kampen mellom Lyn 2 og Romsås, der Romsås-gutta forlot banen da Lyn 2 ledet 12-0 etter 55 minutter.