Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

4. plass-dronningen trøster Tora

- Men regn med en del fleiping, sier Kristin Steira.

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): Etter to fjerdeplasser på de to første VM-øvelsene, fleipet Tora Berger med at hun hadde blitt den nye Kristin Størmer Steira.

Etter en ny fjerdeplass på forsøk nummer tre er det knapt noen fleip lenger. Typisk nok var det nettopp fire sekunder som skilte den evige firer fra en velfortjent bronsemedalje. Den gikk i stedet til ukrainske Oksana Khvostenko.

- Jeg kan bare le, det blir for dumt å legge seg ned og grine. Jeg har liksom skjønt at jeg ikke får mer enn fjerdeplass, sier hun.

- Glem det!

Kristin Størmer Steira vet så altfor godt hvordan Tora Berger har det. I Torino-OL i 2006 var Steira til sammen 24 sekunder fra tre medaljer, men ble nummer fire hver gang.

Hun skjønner raskt tegninga da Dagbladet.no ringer og forteller at Berger nettopp er blitt nummer fire for tredje gang i VM.

- Huff! Dette høres kjent ut, sier hun.

- Jeg vet hvor utrolig surt det er å bli nummer fire gang på gang. Det er den sureste plassen å få i et mesterskap, du får liksom ingen kred, all oppmerksomheten er om de tre første. I mitt tilfelle var jeg likevel veldig fornøyd med noen av prestasjonene, sier Steira til Dagbladet.no.

TUNGT FOR TORA: Nok en gang endte Tora Berger på 4. plass i Östersund-VM. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
TUNGT FOR TORA: Nok en gang endte Tora Berger på 4. plass i Östersund-VM. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Hun fikk sin revansj i Sapporo-VM året etter. Da sanket hun tre medaljer - to bronse og ett sølv.

- Har du noe råd til Tora om hvordan hun fortest mulig rister av seg skuffelsen?

- Det handler om å glemme det fortest mulig, og ikke bli hengt opp i alle spørsmålene og folk som sier «nå må du ikke bli nummer 4 igjen!» Det er lett å komme inn i den tankegangen.

Steira erkjenner at de vonde tankene kom tilbake da hun kjempet om medalje i Sapporo året etter alle fjerdeplassene i Torino-OL.

- På oppløpet i fellesstarten var vi fire stykker som kjempet. Da tenkte jeg «nå må jeg ikke bli nummer 4». Det endte heldigvis med sølv. Jeg tror Tora kommer til å fikse dette bra. Hun må tenke på at hun er i kjempegod form. Men samtidig må hun nok regne med litt fleiping og kommentarer av og til.

- Føler du at stempelet som evig firer fortsatt henger ved deg, selv om du har brutt «forbannelsen»?

- Jeg føler ikke at jeg er kjent som det, det er i hvert fall ikke noe jeg tenker på, sier Steira.

Vil se etter ny hund

image: 4. plass-dronningen trøster Tora

Tora Berger pådro seg to tilleggsminutter på dagens 15-kilometer, ett på første skyting og ett på andre.

Til tross for feilfri skyting på de to siste, og en rå sisterunde, holdt det altså ikke.

- Det var vanskelige vindforhold, så da jeg gikk ut fra de første skytingene var jeg nesten fornøyd med at det ble bare en på hver. Første skyting kom vinden fra venstre, og den neste kom den fra høyre, så en måtte være veldig konsentrert, sier Berger.

I kveld vil romvenninne Ann Kristin Flatland (sterk 12. plass i dag) forsøke å muntre henne opp.

- Vi må finne på noe artig. Jeg synes utrolig synd p åhenne. Sånn er det, det er ikke dårlig med 4. plass, men i VM er det medalje som teller.

- Hva skal dere finne på?

- Noe kødd. Tora ser jo også etter en ny hund, så kanskje vi får prøve å finne noe der, smiler hun.

Russiske Ekaterina Iourieva var en suveren vinner med 20 av 20 treff. Ett minutt og 13 sekunder bak kom tyske Martina Glagow, mens ukrainske Oksana Khvostenko altså snøt Tora Berger for bronsen, to minutter og 24 sekunder bak vinneren.

Solveig Rogstad ble nummer 10 med to tilleggsminutter. Anne Ingstadbjørg revansjerte seg også kraftig etter den svake innsatsen på mixstafett, og ble nummer 18 med ett tilleggsminutt.

KJENNER FØLELSEN: Kristin Størmer Steira ble dronningen av fjerdeplasser i OL for to år siden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media