4 spisser - 20 bommer

ULLEVAAL (Dagbladet): Det var en midstopper som gjorde scoringsjobben da Vålerenga spilte 1-1 mot Hamkam.

Petter Belsvik har scoret 154 toppseriemål. Espen Musæus har scoret 57 mål på 150 kamper for Vålerenga. Men mot Hamkam måtte det en midtstopper til for å redde det ene poenget.

Og ikke nok med at Vålerenga - på papiret - hadde et av Norges mest effektive spisspar. Også antatte målscorere som Aasmund Bjørkan og Rune Hagen bidro til at Vålerenga langt på vei hadde fire spisser. Og et tjuetalls bommer.

- Normalt skulle vi ha scoret mange flere mål, fastslår spillende trener, Kjetil Rekdal.

- Men noen ganger kommer det sånne kamper, legger han til.

Hørt det før av en langt mer merritert trener på samme arena?

Etter en snau time slengte Erik Hagen fram et bein og reddet en kveld som for Vålerenga-fansen måtte fortone seg slik fotballfolk flest har hatt det når landslaget har spilt på den samme banen i det siste: Masse sjanser, ingen mål.

- Men gutta skal ha ros for at de aldri ga opp. Trøsten er at alle lag får slike kamper i løpet av en sesong, sier Rekdal.

Petter Belsvik hadde to kjempesjanser til å score sitt første mål for Vålerenga etter overgangen fra Rosenborg for tre kamper siden.

- Jeg merker at jeg har vært på sidelinja i en periode. Men i dag spilte jeg 90 minutter, og jeg føler det har gått bedre og bedre, sier Belsvik.