4 x Lille-John!

VOLDSLØKKA (Dagbladet): Skeid- Rosenborg 1- 7. På spørsmålet «hvor mange mål han kan score i løpet av en hel RBK-sesong» har John Carew 40-tallet i tankene. Så kommer Jørn Jamtfall med «det er ikke like lett hele tida da veit du». Og derfor ser Lille-John på skoa sine og sier 20. Veldig beskjedent.

Med de fire han scoret mot Skeid i går har John Carew scoret sju mål på fire ligakamper for Rosenborg. Med de sju han hadde med seg fra Vålerenga forteller skoleregninga at gutten er oppe i 14 totalt. Hvilket bare er fem bak toppen og Andreas Lund. Og noe å satse på?

- Nei, det går nok ikke, sier John Carew. - Andreas (Lund) scoret jo to på lørdag. Men det er mulig å score ganske mange mål i dette laget.

- Jeg får jo sjanser hele tida.

Sin første mot Skeid sparket RBK-spissen i mål etter bare 36 sekunder. Deretter fikk han med Mini og Jan Derek Sørensen på en velregissert kopi av den håpløse hendelsen Moldes Knut Anders Fostervold pådro seg gult filmkort for mot Stabæk. Mini delte ut ørefiken, Lille-John tenkte seg om noen sekunder før han kastet seg i bakken, og så var Derek der med et luftkort han hentet fra den baklomma han ikke har i shortsen.

Og så gliste vi - alle sammen.

Og tenkte at her vil det bli scoret en hatt full av mål.

- Det glei bra i dag, sier Carew til Dagbladet. - Spesielt med tanke på den banen og det været. Men jeg trives veldig godt og lærer noe hele tida.

- Det som skjedde her var en fin oppmuntring foran Feyenoord-kampen til onsdag.

Som Ivers

John Carew har aldri før scoret fire mål i norsk toppfotball. Han gjorde det nok for Lørenskog, men i Vålerenga og Rosenborg har han aldri vært der. Og mot Skeid kom historien som 0- 1, 1- 4, 1- 6 og 1- 7.

Med det siste som det vakreste.

- John likner ikke så reint lite på Ivers, sier Nils Arne Eggen. Ivers er Odd Iversen, faren til Steffen i Tottenham, og sansynligvis den største ball-egoisten Rosenborg noen gang har fostret. Men han hadde en gudbenådet egenskap denne erketrønderen med kort hår og harde baller:

Han fikk ballen i mål.

Og:

I sitt største år scoret han 33 ganger på 18 seriekamper.

- John skal prøve, sier Eggen. - Det er livsfarlig å oppdra slike fotballtyper til å bli lagspillere. For gjør du det, så tar du jo bort det beste ved dem. Og det vil vi jo ikke.

- Jeg vet at det er viktig å bruke medspillerne, men jeg får lov til å prøve meg, sier Lille-John. - Han Nils er fin der. Han sier at jeg må bruke det jeg har.

Opp med potetene

Rosenborg som lag hadde veldig mye i går. Og de gangene John Carew ikke skjøt ballen i mål var det Mini, Roar Strand og Totto Dahlum som ordnet gleden. Og bortsett fra en litt slapp periode i første halvdel av andre omgang var Rosenborg dønn overlegne. Uten fullt mannskap.

- Vi var gode, sier Nils Arne Eggen. - I perioder var vi veldig gode. Men Voldsløkka er ikke så god. Er det ikke mulig å spille fotball på en skikkelig stadion her i by'n.

For gud veit hvilken gang denne høsten vant Rosenborg seriemesterskapet igjen i går ettermiddag. Fortsatt teoretisk, men likevel.

- Jeg tror det er på tide å ta opp potetene nå, sier Eggen.

Hvilket betyr at det er klart.

Omstillingen fra målfesten på Voldsløkka til den europeiske ballkrigen mot Feyenoord til onsdag skal heller ikke by på RBK-problemer. De har jo gjort det så mange ganger før.

- Litt restitusjon og så er vi i gang igjen. Rosenborg er vant til å spille viktige fotballkamper. For det er jo dette det handler om, sier Nils Arne Eggen.

Og hvis du skulle lure:

Dette er det årlige seriegullet, inngangsbilletten til Champions League og kampene som har gjort Rosenborg til et europeisk storlag.

HERJET: John Carew valset rundt med Skeid-forsvaret og signerte sin første scoring allerede etter 36 sekunder.- Det glei bra i dag, sa Carew.