Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

40-årig debutant med klovnetabbe mot Spurs

Tottenham vant gruppa med ny målrekord i Champions League.

FOR EN DEBUT: 40-årige Sander Boschker debuterte for FC Twente, og fikk en verst mulig start da han sparket hull i lufta i første omgang.Foto: SCANPIX/AP/Ermindo Armino
FOR EN DEBUT: 40-årige Sander Boschker debuterte for FC Twente, og fikk en verst mulig start da han sparket hull i lufta i første omgang.Foto: SCANPIX/AP/Ermindo Armino Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Twente - Tottenham 3-3.

40 år og 48 dager skulle det ta før Twente-målvakt Sander Boschker fikk sin første Champions League-kamp.

Den nest eldste debutanten i turneringens historie fikk en verst mulig start.

Kaptein Peter Wisgerhof skulle bare kontroll-takle ballen tilbake til målvakten sin i det 12. minutt i den siste gruppespillkampen mot Tottenham, men da den trillet mot Boschker, gikk det galt.

En liten tue veltet den gamle mannen, som skjøt hull i lufta og måtte se tilbakespillet trille inn til borteledelse.

Klovne-tabben ble startskuddet for enda en europeisk målfest med Tottenham involvert.

Målrekord
Spurs er ifølge BBC det eneste laget som noensinne har scoret to mål eller mer i hver eneste gruppespillkamp i Champions League, og kvelden i Twente ble intet unntak.

- Vi har gått inn til hver kamp med den innstillingen at vi kan vinne,. Det er slik vi spiller. Vi bøtter inn mål, men vi ser også ut til å gi dem bort også, sier manager Harry Redknapp til Sky Sports 4, ifølge Sporting Life.

Denny Landzaat utliknet etter to forsøk fra straffemerket etter 22 minutter, da Benoit Assou-Ekotto var oppe med albuen.

SCORET TO: Jermain Defoe.Foto: SCANPIX/EPA/VINCENT JANNINK
SCORET TO: Jermain Defoe.Foto: SCANPIX/EPA/VINCENT JANNINK Vis mer

Jermain Defoe sendte gjestene tilbake i ledelsen like etter pause, før Twente nok en gang utliknet ved Roberto Rosales, som ble første spiller fra Venezuela til å score i den europeiske mesterligaen.

Gruppevinner
Defoe scoret igjen for å dytte Tottenham foran for tredje gang, men et vakkert frispark fra Nacer Chadli sørget for at det endte 3-3 i Nederland.

Det betyr uansett at Tottenham er gruppevinner.

- Jeg sa at dette var en tøff gruppe før vi begynte. Vi trakk et lag som kjemper i toppen av den nederlandske ligaen, Werder Bremen, som er et godt lag med mange gode spillere, og tittelforsvareren, Inter. Det var den tøffeste gruppa etter min mening, og da er det fantastisk å vinne den, sier Redknapp.

- Man ønsker å vinne alle kamper man spiller, og jeg skulle gjerne sett at vi vant denne. Det viktigste var imidlertid å vinne gruppa. Det har vi gjort, og derfor er jeg stolt av gutta, fortsetter Spurs-sjefen.

Inter tapte 3-0 borte for Werder Bremen, og må nøye seg med andreplassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!