40 centimeter snø var nok til at taket raste

Hjemmearenaen til Minnesota Vikings kollapset.

TÅLTE IKKE TRYKKET: Det har falt 40 centimeter snø i Minneapolis på kort tid, noe som var nok til at taket i Hubert H. Humphrey Metrodome raste sammen. Foto:   REUTERS/Eric Miller
TÅLTE IKKE TRYKKET: Det har falt 40 centimeter snø i Minneapolis på kort tid, noe som var nok til at taket i Hubert H. Humphrey Metrodome raste sammen. Foto: REUTERS/Eric MillerVis mer

New England Patriots ble søndag første lag som løste billett til NFL-sluttspillet. Chicago Bears ble knust 36-7 i iskaldt vintervær.

Tom Brady hadde 369 pasningsyards og to touchdownpasninger for Patriots, som tok sin 11. seier på 13 kamper og er sluttspillklar tre omganger før slutt. Quarterbacken fullførte 27 av 40 pasningsforsøk, og for åttende kamp på rad unngikk han at en pasning havnet i armene til en motspiller.

- Dette var en dag hvor de fleste ville ønsket å sitte foran peisen og drikke varm sjokolade, men vi er vant til å prestere under vanskelige forhold, og vi gjorde det, sa Brady.

Atlanta Falcons har også 11 seirer og to tap etter sin 31-10-seier over håpløse Carolina Panthers (en seier), men Falcons er ennå ikke sluttspillklar.

Allerede natt til tirsdag norsk tid kan Falcons bli det, dersom New York Giants taper for Minnesota Vikings i en kamp som ble utsatt fra mandag og flyttet til Detroit på grunn av snøvær.

INGEN BLE SKADET: Men kampen mellom Minnesota Vikings og New York Giants må naturligvis spilles et annet sted. Foto: (AP Photo/Ann Heisenfelt)
INGEN BLE SKADET: Men kampen mellom Minnesota Vikings og New York Giants må naturligvis spilles et annet sted. Foto: (AP Photo/Ann Heisenfelt) Vis mer

Kampen var allerede utsatt da taket på stadion i Minneapolis revnet på grunn av de store snømengdene. Det falt over 40 centimeter snø i Minnesota, og det ble for mye for taket.

Utsettelsen og flyttingen betyr at quarterbacklegende Brett Favres rekordlange rekke med kamper på rad lever en dag til. En skulderskade i kastarmen betyr at han etter 297 strake NFL-kamper fra start trolig må hvile.

- Jeg tviler fortsatt, men utsettelsen kjøpte meg litt tid, sa Favre søndag i en tekstmelding til USA Today.

(NTB)

Foto:  REUTERS/Eric Miller
Foto: REUTERS/Eric Miller Vis mer