RUNDT TALL: Ole Einar Bjørndalen (t.v) er 41 år, og med sølvet på VM-stafetten i dag tok han sin 40. VM-medalje. Her sammen med Emil Hegle Svendsen etter løpet.
RUNDT TALL: Ole Einar Bjørndalen (t.v) er 41 år, og med sølvet på VM-stafetten i dag tok han sin 40. VM-medalje. Her sammen med Emil Hegle Svendsen etter løpet.Vis mer

- 40 VM-medaljer er stort. Det er et rundt og flott tall

Bjørndalen «orker» ikke å være skuffet.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): De norske stafettgutta tok ikke akkurat bølgen for VM-sølvet på herrestafetten i skiskyting, men tyskerne leverte en kjempestafett med bare tre ekstraskudd.

Da kom Norge til kort med sine seks - selv om det isolert utgjør en bra stafett.

- Det er stort Men det strartet helt perfekt for Norge. Ole Einar Bjørndalen leverte en supertetappe og vekslet og sendte Tarjei Bø ut i tet på andreetappen.

41-åringen gjorde akkurat det han hadde satt seg fore før løpet.

- Det var helt maks. Alt gikk i oppfyllelse av det jeg hadde planlagt, så det var bra, sier Bjørndalen til Dagbladet om sin etappe i VM-stafetten.

- Burde hatt 41 Med 39 VM-medaljer fra før av, så innkasserte han sin 40. VM-medalje (19 gull, 12 sølv og 9 bronse) i Kontiolahti. Veteranen blir stolt når han smaker på det tallet.

- 40 medaljer er stort. Det er stort, det. 40 er et stort tall, men siden jeg er 41 år, så burde jeg hatt 41 medaljer. Det hadde vært veldig bra.

Mens de tre andre ganske klart ga uttrykk for at sølv er nederlag, så virket skiskytterlegenden brukbart fornøyd etter å ha fått sin første medalje i dette verdensmesterskapet.

- Vet hvor tøft det er - Jeg orker ikke å være skuffet. Ja, vi hadde forventninger om å vinne, men jeg har vært med i dette gamet i så mange år at jeg vet hvor tøft det er. Det skal klaffe for alle fire løperne. Vi gjorde en bra stafett, seks ekstraskudd har vi vunnet VM-gull med før, men når tyskerne var enda bedre, så er det bare å gratulere dem, sier han til Dagbladet.

- De andre gutta er mer skuffet enn deg?

- Når vi ikke vinner, så preger resultatet selvsagt humøret litt i laget. Men vi gjorde en bra stafett, sier han.

- Alt er mulig I morgen er det VM-avslutning med fellesstart for begge kjønn i Kontiolahti. Bjørndalen er optimist på egne vegne etter oppturen på førstetappen i dag.

- Om jeg skyter jeg godt, så er det muligheter. Det er høyt nivå i toppen, men jeg skal forberede meg så bra jeg kan, så får vi se hva det blir til. Alt er mulig, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

• Stafettgutta før sølvmedaljen på en premieutdeling nede i Joensuu sentrum klokka 20.