40.000 kr for billett til fotball-VM

Et norsk firma selger billetter til fotball-VM til skyhøye priser. Nær 40.000 kroner er prisen på en finalebillett kjøpt fra Global Ticket Service i Oslo. Den offisielle prisen fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) er 4.800 kroner.

Prisforskjellen mellom en billett kjøpt fra FIFA og svartebørs-billetten er på over 35.000 kroner, melder NRK.

Det hersker full forvirring om hvordan firmaet har fått tak i billettene.

Fra FIFA

– Ja, vi har billetter, svarer en kvinne på telefonen. Hun vil ikke oppgi navnet sitt. Kvinnen hevder at billettene kommer fra FIFA. Etter flere andre spørsmål setter kvinnen telefonen videre til en mann, som i likhet med kvinnen ikke vil oppgi navnet sitt. Da avviser han at Global Ticket Service har fått billettene fra FIFA.

– Vi selger billetter i annenhåndsmarkedet, så vi har ingenting med FIFA å gjøre, svarer mannen.

På spørsmål om hvor billettene kommer fra, svarer mannen at de kommer fra privatpersoner og firmaer.

Daglig leder Jonas Baardsen i Global Ticket Service bekreftet derimot overfor NRK onsdag kveld at billettene faktisk stammer fra FIFA, ulike sponsorer og forskjellige fotballforbund.

Sjokkert ombud advarer

PRISØKNING: 
Visepresident Wolfgang Niersbach (t.h) i den tyske VM-komiteen sammen med maskoten «Goleo VI» viser fram en forstørret billett. I Norge selges billettene til kraftig økte priser. Foto: SCANPIX
PRISØKNING: Visepresident Wolfgang Niersbach (t.h) i den tyske VM-komiteen sammen med maskoten «Goleo VI» viser fram en forstørret billett. I Norge selges billettene til kraftig økte priser. Foto: SCANPIX Vis mer

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon blir sjokkert når han får høre om svartebørs-prisene på VM-billettene.

– 1.500 euro (12.000 kroner) for en billett til en av de innledende kampene. Det er jo så svimlende at det er vanskelig å regne ut hva det blir i kroner, sier Thon.

Han advarer folk mot å kjøpe billett til fotball-VM på svartebørs.

– Navnet til kjøperen skal stå på billetten, og hvis du kjøper på svartebørs risikerer du at det står et annet navn enn ditt eget. Da slipper du i verste fall ikke inn på kampen. Og da er disse billettene verdiløse, sier Thon.

(ANB)