41 steg for menneskeheten

For denne gangen er det ingen som har trått feil.

HISTORISK: 41 steg bruker 196 centimeter høye Usain Bolt på å løpe 100 meter, for så å kunne se seg til venstre og finne 9,58 på tidtavla. Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORIN
HISTORISK: 41 steg bruker 196 centimeter høye Usain Bolt på å løpe 100 meter, for så å kunne se seg til venstre og finne 9,58 på tidtavla. Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er lite i idrett som overgår synet av verdens raskeste menneske på vei mot historiens raskeste 100 meter. Denne gangen varte opplevelsen i 9.58 sekunder før enda en barriere for menneskelige yteevne var sprengt:

•• Den klassiske sprintdistansen under 9.6.

I denne øvelsen telles historiske tall i tiendedeler. Usain Bolt startet sin egen nedtelling med å løpe under 9.7 som førstemann i fjor høst, så kom denne rekorden og deretter?

- Kanskje ned på 9,4, sa Usain selv i et Reuters-intervju nylig.HAN er til å tro der også. I det samme intervjuet var han ganske sikker på å bryte 9.6-grensen. Det virket sannsynlig etter den kontrollerte avslutningen i OL-løpet på 9.69 i OL for et år siden.

Muligens hadde det skjedd før denne sesongen med normale forhold. På VM-stadion i Berlin denne søndagskvelden var det litt mer enn det, men både Usain Bolt og den lovlige medvinden har noe å gå på.

Det forteller den avslappete, lekne måten han vinner på.DET er grunn til å forbli akkurat der.

Når verdens beste idrettsutøvere tilsynelatende sprenger  grensene for menneskelig yteevne, er de fleste av oss blitt lurt en gang for mye. Det er blitt vrient å glede seg over det som virkelig er stort, og få har gjort mer enn sprinterne for å spre den kynismen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer