41,5%: - Riise på vingen

Og folket vil ha Gamst på høyre.

• Ta ut ditt eget landslag!

SAS-HOTELLET, OSLO (Dagbladet.no): Mens Åge Hareide virker fast bestemt på å bruke John Arne Riise på venstreback og Morten Gamst Pedersen på venstrekant, har Dagbladet.nos lesere en annen formening.

Så langt har 14 281 gitt sin stemme, og hele 60,5 prosent vil helst at Gamst Pedersen skal spille høyrekant. Jan Gunnar Solli, som Åge Hareide på treningene så langt har brukt på høyre, er den eneste andre spilleren som har fått stemmer.

Liverpool-påvirket

Og med Gamst på høyre, ser 41,5 prosent av Dagbladet.no-leserne sitt snitt til å flytte skuddfarlige og angrepsvillige John Arne Riise opp fra venstreback til kant.

- Jeg tror mange nordmenn har sett meg spille ving og scoret mål for Liverpool, og det er nok derfor de vil ha meg høyere opp, sier Riise til Dagbladet.no.

Sjøl om mange vil ha Riise på kanten, vil enda flere at han skal holde seg i forsvar. 52,6 prosent ser helst at Ålesund-gutten spiller back.

- Ikke avgjort

- For min egen del er det det samme hvor jeg spiller, det betyr ikke så mye, forteller Riise.

På treningene denne uka, har det virket klart at Riise blir venstreback. Assistenttrener Stig Inge Bjørnebye avviser at noe er avgjort.

- John Arne kan spille på begge plasser og vi har tidligere hatt han som back fordi vi føler vi er godt besatt på venstrekanten med Raymond Kvisvik og Gamst. John Arne er en offensivt sterk back, og dermed får vi dobla på kanten i angrep. Dessuten synes jeg han har forbedra seg defensivt. Uansett er det ikke avgjort hvem som spiller hvor, sier Bjørnebye, som er en av Riises forgjengere på venstrebacken både på landslaget og i Liverpool.

• Ta ut ditt eget landslag!

UENIG MED HAREIDE: Folket vil ha John Arne Riise med på vingen.