Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

42-åring tok gullet, 51-åring sølvet

Veteranene dominerte i kvinnenes sykkeltempo i NM.

RUTINE: Camilla Hott (42) tok gullet på kvinnenes NM-tempo. Her sammen med Anita Valen og Gunn Hilleren fra NM i 2005.Arkivfoto: Cornelius Poppe / SCANPIX
RUTINE: Camilla Hott (42) tok gullet på kvinnenes NM-tempo. Her sammen med Anita Valen og Gunn Hilleren fra NM i 2005.Arkivfoto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

42-årige Camilla Hott tok gullet og 51-årige Bjørg Eva Jensen hentet sølvet i kvinnenes temporitt i sykkel-NM torsdag.

Duoen på til sammen 93 år slo knockout på ungjentene og henviste regjerende landeveismester Lise Nøstvold (24) til bronseplass. Hun endte 23 sekunder bak vinneren.

15 sekunder skilte mellom Hott og Jensen.

Gullet var etterlengtet for Camilla Hott. Rye-rytteren har to sølv- (2005-2006) og to bronsemedaljer (2003-2004) på distansen fra før.

32 år etter at Bjørg Eva Jensen ble norsk mester i sykling (tempo) for seniorer første gang, er fortsatt idrettsunikumet i norgestoppen. OL-gullvinneren på 3000 meter skøyter i 1980 tok sølv i temposykling også i 2009. Hun har også en rekke NM-gull i sykling fra før, blant annet i banesykling, gateritt og lagtempo.

Den ferske norgesmesteren er søster av orienteringsløperen Holger Hott, som ble verdensmester på mellomdistanse i danske Århus for fem år siden.

PS. I det franske tempomesterskapet ble 52-årige Jeannie Longo mester torsdag. Longo har dermed fire strake seirer. I 1996 ble hun olympisk landeveismester.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media