Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut
GÅR AV: Se hele pressekonferansen her. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Video: NTB Scanpix Vis mer

- 4,2 millioner kunne holdt mange idrettslag i gang

Breddefotballforeningen reagerer på Høgmos lønnsavtale. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eks-landslagssjef Per-Mathias Høgmo fikk med seg lønn ut kontraktsperioden da han tok initiativ til å slutte som landslagstrener.

Årslønna på 3,7 millioner, pluss sosiale kostnader, ender opp i en lønnskostnad på 4,2 millioner kroner for det året Høgmo ikke skal være landslagssjef for Norge.

- Han får det han har rettmessig krav på, sa fotballpresident Terje Svendsen på pressekonferansen tidligere i dag, og understreket at NFF respekterer fireårskontrakten Høgmo har hatt.

Noe merkelig, kanskje, all den tid det var Høgmo selv som tok initiativ til å slutte i sin egen jobb.

Foreslo lønnstak i januar

Og det er heller ikke første gang millionlønningene til fotballtoppene har skapt reaksjoner på grasrota i norsk fotball.

Allerede på Fotballtinget i februar tok Breddefotballforeningen til orde for et lønnstak i norsk fotball.

Sluttvederlaget Høgmo nå får med seg ut døra på Ullevaal er over det foreslåtte taket fra januar.

- Jeg syns det er mye penger, men jeg vet ikke hva slags avtale han hadde, sier nestleder i Breddefotballforeningen og styreleder i Eidskog Fotball, Sten Stolpe, til Dagbladet.

- Det er mange idrettslag som kan holde det i gang med 4,2 millioner kroner, fortsetter han.

Tre års drift

Før Fotballtinget var foreningen Stolpe representerer tydelige på at de høye lønningene i NFF-administrasjonen kostet motivasjon hos de frivillige i fotballen.

- Han har jo en kontrakt, og jeg vet ikke hva som står i den. Den er inngått av de som styrte dette tidligere, det er de som har ansatt ham, og de som er nye i administrasjonen må jo forholde seg til det. I hvert fall må fotballpresidenten det, men han må jo ha hatt en bra avtale hvis han skal få så mye penger ut av den, sier Stolpe.

- For oss som driver på grasrota virker det som om de har mye penger på toppen av forbundet.

For breddefotballen Stolpe representerer er økonomi et stadig tilbakevendende tema. Stolpe, som er engasjert i Eidskog Fotball, nøler ikke på spørsmål om hvor langt 4,2 millioner kroner hadde holdt i hans klubb.

- Da kunne vi drevet gratis i tre år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!