Investerer i kvinnefotballen med millionbeløp

42 millioner til nyetablert senter for kvinnefotball

UiT og Tromsø forskningsstiftelse (TFS) går inn med 21 millioner kroner hver for å støtte nyetablerte Senter for kvinnefotball.

STERKT OG GODT SIGNAL: Det sier Lise Klaveness i NFF om satsinga. Her illustrert ved Kolbotn-spillerne, som jubler for seier i helga. Foto: NTB/Scanpix
STERKT OG GODT SIGNAL: Det sier Lise Klaveness i NFF om satsinga. Her illustrert ved Kolbotn-spillerne, som jubler for seier i helga. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Millionbeløpet fra Tromsø forskningsstiftelse og Norges arktiske universitet i Tromsø går til forskning på kvinnelige fotballspillere, heter det i en pressemelding.

Elitedirektør Lise Klaveness i Norges Fotballforbund er glad for etableringen av senteret.

- Fotball er Norges største idrett for kvinner. Vi har over hundre tusen aktive jenter og kvinner i fotball. Økt kunnskap om jenters fysiske forutsetninger i idretten er svært viktig, både for å tilrettelegge i bredden, men også for å henge med i den eksplosive utviklingen som skjer i toppfotballen internasjonalt.

- At UiT åpner et senter dedikert til kvinnefotball er et sterkt og godt signal for alle våre utøvere, sier Klaveness.

Fra UiT er det hele tre fakulteter som skal samarbeide, og forskningen skal deles inn i tre hovedområder. Én forskningsgruppe skal se på fotballfysiologi, psykologi og medisin.

- Finnes lite forskning

En annen gruppe skal ivareta systemer for datasikkerhet og bruk av kunstig intelligens i prosjektet, mens en tredje gruppe skal forske på klubborganisasjoner sett i et kjønnsperspektiv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer