43 russiske fotballfans pågrepet i Frankrike

I kjølvannet av bråket etter EM-oppgjøret mellom England og Russland.

<b>BRÅK PÅ TRIBUNENE:</b> 43 russiske fotballfans skal nå være arrestert. Foto:    REUTERS/Robert Pratta/NTB Scanpix
<b>BRÅK PÅ TRIBUNENE:</b> 43 russiske fotballfans skal nå være arrestert. Foto:    REUTERS/Robert Pratta/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fransk politi pågrep i dag 43 russiske fotballsupportere i kjølvannet av bråket som oppsto før og etter EM-oppgjøret mellom England og Russland lørdag, skriver NTB.Franske myndigheter hevder å ha bevis for at russiske tilhengere initierte voldeligheteneDet var inne på Stade Velodrome i Marseille, da England og Russland spilte 1-1, at russiske fans angrep engelske fans inne på tribunen. Deler av den idylliske havnebyen ble seinere forvandlet til en krigssone hvor supportere fra de to landene utkjemper et blodig slag.

Videoer som sirkulerte på sosiale medier like etter hendelsene viser blant annet bilder av mennesker som sparker og kaster stoler i hoder på forsvarssløse personer.

Uefas eksekutivkomite raser mot de horrible scenene fra Marseille de siste dagene, der engelske og russiske fotballpøbler har barket sammen.

Mandag møtte ti personer for en fransk domstol anklaget for å ha deltatt i bråket. Tre av disse ble dømt til fengselsstraffer på mellom én og tre måneder, skriver NTB.

Tidligere i dag kom beskjeden om at Russland gis en betinget diskvalifikasjon etter EM-skandalen. Det melder UEFA på sine nettsider. Dette betyr at hendelser lik de på tribunen i helga vil føre til at laget kastes ut av EM.I turneringsreglementet til EM står det nemlig at de nasjonale forbundene er ansvarlige for supporternes oppførsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer