437000 i uka!

MANCHESTER (Dagbladet): Robbie Fowler (23) har 18 måneder igjen av kontrakten med Liverpool og sier nei 21 millioner norske kroner i året for å bli på Anfield til sommeren 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NBA i Amerika - basketballens mammon-maskin der gjennomsnittslønna for de drøyt 400 spillerne ligger rett rundt 20 millioner norske årlig - har akkurat sluppet ut av ei krise som truet hele sesongen 98/99. Konflikten - en seks måneder lang lockout - ble iverksatt da eierne ikke lenger kunne leve med spillernes lønnskrav. NBA-bossene var forberedt på å doble dagens lønninger i løpet av de fem neste årene, men spillerne sa nei og ville ha mer.

Onsdag ettermiddag, 29 timer før hele sesongen ville gått i glemmeboka, endte det med enighet, nye og progressive satser og et historisk og banebrytende lønnstak.

NBA er dermed den første ligaen i verden som innfører maksimumslønn. Nå mener engelske fotballøkonomer at FA og Premier League bør ta opp tråden.

For hvis Robbie Fowler og kompani ikke stanses - men får lov til å fortsette å kjøre det ene pengelasset etter det andre rett inn på egne konti - går denne øyas nasjonalidrett rett i kanalen og Nordsjøen. Garantert.

Alle krever 10 mill.

NBA nådde metningspunktet da spillerne krevde mer enn de fagforeningsbestemte 57 prosentene av alle inntekter tilbake som lønninger. I Premier League går gjennomsnittlig 56 prosent av inntektene tilbake til spillerne. Og per dato er det så mange som sliter, at jakten på suksess bare kan ende et sted:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer