44-åring klar for USAs OL-lag

Chris Chelios OL-debuterte i 1984.

(Dagbladet.no): Chris Chelios er tatt ut på det amerikanske OL-laget i ishockey. I Torino spiller han i sitt fjerde OL, 26 år etter debuten i Sarajevo 1984. Chelios fyller 44 år 25. januar.

Detroit-backen deltok også i 1998 og 2002, da NHL-spillerne fikk anledning til å være med.

- En back som bare er to år yngre enn meg selv? Nei, det hadde jeg ikke forestilt meg da vi startet denne prosessen, sier USAs landslagssjef Don Waddell ifølge AP.

Tkachuk skadd

Waddell var først ut av OL-trenerne til å lansere stallen sin. Canada er ventet å offentliggjøre sin tropp på onsdag, og de andre ti deltakernasjonene seinere i uka.

St. Louis-vingen Keith Tkachuk (33) kan sammen med Chelios bli første amerikanske hockeyspiller som deltar i fire OL. Han var med i 1992, 1998 og 2002.

Tkachuk er imidlertid ute med skade i fire til seks uker etter å ha blitt truffet i hånda av en puck sist fredag. Deltakernasjonene har lov til å skifte ut skadde spillere innen 10. februar, og kan i tillegg ha med tre reservespillere til Italia som erstattere for spillere

For tredje gang tar NHL spillepause under lekene, slik at de største profilene får sjansen til å representere sine land.

KLAR FOR 4. OL: Detroit Red Wings-backen Chris Chelios (t.h.) er tatt ut i USAs OL-tropp. Foto: Reuters/Scanpix
KLAR FOR 4. OL: Detroit Red Wings-backen Chris Chelios (t.h.) er tatt ut i USAs OL-tropp. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Mirakelet i 1980

USA har ikke vunnet OL-gull i hockey siden det såkalte «Miracle on Ice» i Lake Placid-OL i 1980. Da slo en gjeng amerikanske amatører det suverene laget fra Sovjetunionen med spillere som Fetisov, Makarov og Krutov på laget.

USA spiller sin første kamp i OL-turneringen mot Latvia 15. februar.

• Si din mening: Hvem vinner hockey-turneringen i Torino?