SCORET IGJEN: Robin van Persie scoret et mål og la opp til et annet i seieren over Sunderland. Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELL
SCORET IGJEN: Robin van Persie scoret et mål og la opp til et annet i seieren over Sunderland. Foto: SCANPIX/EPA/PETER POWELLVis mer

44 og et halvt år siden forrige Sunderland-seier på Old Trafford

I dag ble de rundspilt av United igjen.

(Dagbladet): Manchester United - Sunderland 3-1.

11. mai 1968. Det er datoen for siste Sunderland-seier over Manchester United på Old Trafford.

I dag var de svarte kattene i hvert fall ikke i nærheten av å stoppe den grusomme borterekka.

For hjemmelaget var fullstendig overlegne motstanderen på eget gress, vant enkelt 3-1, og passende nok var det tidligere Manchester United-spiller Frazer Campbell som satte inn Sunderlands eneste trøstemål i andre omgang.

- Vi spilte fantastisk i én time. Vi spilte fin fotball og kunne scoret mange mål. Jeg vet ikke hva som skjedde etter det, og Sunderland kunne scoret både to og tre mål på slutten. Det ville vært flaut, sier United-sjef Alex Ferguson ifølge BBC.

Fine mål
Scoringene var også fine, det første kom etter et drøyt kvarter.

Ashley Young gjorde en fin jobb ute på venstrekanten, ballen gikk via en forsvarer ut til Robin van Persie, som hamret den i mål slik han har for vane.

Tom Cleverley la på til 2-0 bare tre minutter etter, før van Persie var elegant servitør til 3-0 etter en time.

Nederlenderen rundlurte to backer inne i sekstenmeteren, fant Wayne Rooney på bakre, og seieren var sikret med en enkel avslutning.

Frazer Campbell reduserte altså i en bedre Sunderland-periode tjue minutter før full tid, men da var nok hjemmefansen mest opptatte av å ønske Nemanja Vidic tilbake på banen etter skade.

Stopperen fikk avslutte som innbytter.

Overbevisende seier for Manchester United, som det har vist seg det skal være når Sunderland kommer på besøk.