Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

4.44 bak Voeckler, 4.29 bak Schleck

- En enorm nedtur, sier frakjørte Alberto Contador.

FIKK DET TUNGT: Alberto Contador, helt til høyre i bildet, må slippe i det Cadel Evans setter opp farten på gruppa som jaget etter etappevinner Andy Schleck i den siste stigningen opp mot Galibier.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani
FIKK DET TUNGT: Alberto Contador, helt til høyre i bildet, må slippe i det Cadel Evans setter opp farten på gruppa som jaget etter etappevinner Andy Schleck i den siste stigningen opp mot Galibier.Foto: SCANPIX/AP/Laurent Cipriani Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alberto Contador ble den store taperen på den attende Tour de France-etappen fra Pinerolo til Galibier-Serre Chevalier.

Knappe to kilometer fra mål måtte spanjolen slippe gruppa med sammenlagtfavoritter som jaget etappevinner Andy Schleck, og i stedet for å ta inn tid på rivalene, kjørte Contador til slutt over måltoppen tre minutter og femti sekunder bak Leopard-Trek-luxembourgeren.

I sammendraget er avstandene store nå: Contador er 4.44 bak gultrøya Thomas Voeckler, og 4.29 bak Andy Schleck.

Det kan bety slutten på drømmen om å forsvare Tour de France-tittelen.

- Det var ingen god dag i dag. Kreftene holdt ikke, og jeg fikk en enorm nedtur, sier Alberto Contador, ifølge sporten.dk.

- De siste ti kilometerne var virkelig harde for meg, sier han.

Trenger mirakler
Saxo Banks sportsdirektør Bjarne Riis måtte se lagkapteinen kjøre helt alene mot toppen av Galibier, uten et eneste medlem av laget til å hjelpe seg i kampen mot Europcar, BMC, Leopard-Trek og de andre.

BETENKT: Bjarne Riis mener et mirakel må til i Alpe d'Huez i morgen om Alberto Contador skal ha sjans på sammenlagtseieren i Tour de France.Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis Balibouse
BETENKT: Bjarne Riis mener et mirakel må til i Alpe d'Huez i morgen om Alberto Contador skal ha sjans på sammenlagtseieren i Tour de France.Foto: SCANPIX/REUTERS/Denis Balibouse Vis mer

- Vi skulle gjerne hatt noen med, men det lyktes ikke, sier Riis til dansk TV 2.

- Det er selvfølgelig ergerlig, men han (Contador) kunne ikke hamle opp med dem. Planen var at han skulle angripe i siste stigning, men han hadde ikke bena. Det så jeg fort da han ble frakjørt. Andy kjører fantastisk og vinner fullt fortjent, sier dansken.

- Er kampen om sammenlagtseieren over for dere nå?

- Det skal skje mirakler i morgen om han skal vinne Touren. Jeg er selvfølgelig skuffet og ergerlig, sier Bjarne Riis.

Alberto Contador selv har fortsatt ikke gitt opp.

- Jeg tror det fortsatt er mulig, sier spanjolen, uten å kunne kjempe fram mye entusiasme i svaret.

Sunnhetstegn
TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad mente forøvrig etter målgang at det var et sunnhetstegn for sporten at Alberto Contador virker sliten.

Spanjolen var nylig gjennom et knallhardt Giro d'Italia, som han også vant.

- Det er nesten umenneskelig å kunne restituere seg helt fra en så hard Giro og så til Tour de France like etter. Mye tyder på at kampen mot doping er i ferd med å gi resultater, mente Kaggestad, og fikk støtte av Dag Otto Lauritzen.

- Giroen i år var i tillegg knallhard, og Contador var jo lenge usikker på om han fikk kjøre Touren i det hele tatt, sa Lauritzen, uten at han eller Kaggestad med det antyder at Saxo Bank-kapteinen har vært dopet.