45 gode Brann-minutter holdt til å sende Stabæk nærmere nedrykk

Sayouba med kjempetabbe i Bergen.

BERGEN (Dagbladet): Brann - Stabæk 2-1.

Stabæk var inne i en god stim med to seire på rad, og hadde de mørkeblå hatt mer flaks, så hadde de ledet 0-1 etter 30 sekunder på Brann stadion, lørdag ettermiddag.

Men de resterende minuttene før pause ble det enveiskjøring fra Branns side, som spilte sin beste omgang så langt på hjemmebane.

Spillerglede, tempo og bevegelighet var særdeles bra. Stabæk ble mye løpende i mellom, og Brann fikk spille ball som de ville. I ren Spania-stil hadde de tidvis nærmere 30 trekk før Ojo, Bentley eller Askar kom til avslutning.

Keepertabbe 1
Etter tre minutter førte det høye presset til at Brann fikk straffe. Austin var sikker fra 11-meteren, og satt ballen kontant i nettet, nede til venstre for Mande Sayouba i Stabæk-målet.

Kvarteret senere fomlet Sayouba i Stabæk-målet rett i beina til Ojo, som dundret ballen i mål.

Brann hadde flere sjanser til å øke ledelsen i første omgang, men fremdeles er skuddføttene til Ojo, Askar og Bentley ikke fininnstilt. Stabæk på sin side var ufarlige.

Keepertabbe 2
Stabæk gikk mer offensivt til verks etter pause, og dagens andre keepertabbe stod Branns Piotr Leciejewski for etter 59 minutter. Christer Kleiven fikk avslutter fra 11 meter, men en udekket Brann-keeper burde stoppet den svake markkryperen.

Om Brann dominerte førsteomgang, så var andreomgang mer jevn. Branns høye tempo i førsteomgang hadde satt sine spor, og Stabæk hadde sine sjanser til å greie uavgjort.

I det 90 minutt kunne tidligere Brann-spiller Bjarte Haugsdal reddet ett poeng for Stabæk. Men hjemmelagets sisteskanse gjorde det godt igjen etter tabben tidligere i kampen, og reddet mesterlig.

- Det var to veldig forskjellige omganger. Vi ga bort to mål til Brann tidlig i kampen på grunn av en unødvendig hands og en veldig sjelden feil av keeperen vår. I tillegg tror jeg Ojo var i offside da han ble spilt igjennom. Men vi kom sterkt tilbake og viste en imponerende moral, sier Stabæk-trener Petter Belsvik, ifølge NTB.

- Vi spilte en fabelaktig første omgang og var flinke til å gjøre det vi hadde avtalt på forhånd. Vi kunne punktert kampen før pause. I annen omgang senket vi tempoet og slapp Stabæk inn i kampen. Det er ofte tradisjon for at det blir slik når et lag har så stort overtak i én omgang, mener Brann-trener Rune Skarsfjord.