45 sekunder bak Loeb

Men Petter har grep om andreplassen i Rally Wales.

(Dagbladet.no): Petter Solberg er nummer to etter to dager av Rally Wales. Sebastien Loeb er like feilfri som han har vært hele sesongen, og bare et uhell for franskmannen kan hjelpe Solberg til å vinne i Wales for fjerde år på rad i morgen.

Petter klarer rett og slett ikke å matche Loeb på toppfart, og med tørre og harde veier som det har vært i dag, går Loebs Citroen rett og slett for fort for nordmannens Subaru.

- Vi har ikke hatt noen problemer, men det er veldig vanskelig. Loeb øker på hver eneste etappe. Etappene i dag var veldig raske, og vi sliter rett og slett med å holde følge. Vi må finne på noe for å bli raskere. Jeg forsøker hardt, og kan ikke trøkke på mer. Det er bare sånn det er, sier Petter til WRC.com.

SS13: Superspesial på asfalt inne på Millennium Stadium i Cardiff. Overraskende seier til Ford-fører Higgins, sekundet foran Sebastien Loeb. Petter Solberg ble slått av Loeb med to tideler, og er nå 44,7 sekunder etter franskmannen sammenlagt.

SS12: Sebastien Loeb vant sin sjette av seks mulige fartsprøver så langt i dag. Petter Solberg ble nummer fem - 11,9 sekunder bak franskmannen. Avstanden i sammendraget er nå 44,5 sekunder.

Petter har imidlertid nye 44,3 sekunder ned til Marcus Grönholm, som inntok tredjeplassen i sammendraget etter at Harri Rovanperä tapte stort på denne fartsprøven.

Henning Solberg ligger på 14. plass sammenlagt, fire og et halvt minutt etter Loeb.

SS11: Petter Solberg tapte nye 5,5 sekunder til Loeb på denne fartsprøven.

KJEMPER I TETEN: Petter Solberg under en av gårsdagens fartsprøver i Rally Wales. Foto: EPA/Scanpix
KJEMPER I TETEN: Petter Solberg under en av gårsdagens fartsprøver i Rally Wales. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

SS10: Loeb fortsetter å øke med noen små sekunder til Petter Solberg, slik franskmannen har gjort i hele dag. Nå skiller det 37,1 sekunder.

Solberg øker imidlertid avstanden til Harri Rovanperä som ligger på tredjeplassen.

SS9: Loeb var igjen raskest - denne gangen slo han Petter Solberg med 4,9 sekunder. På tørt og hardt underlag, og mange rette strekninger, klarer ikke Petters Subaru å matche toppfarta til Sebastien Loebs Citroen.

- Etappene er for raske. Jeg kan ikke følge med når det går så fort, sier Solberg til WRC Radio.

På dagens tre første fartsprøver har Loeb økt ledelsen til Petter fra 19,9 sekunder til 33,7 sekunder. Franskmannen tror forspranget kan komme godt med:

- Det har gått bra i dag morges. Dekkene fungerer bra. Jeg har forsøkt veldig hardt å øke ledelsen til Petter. Den kan være god å ha på siste etappe i Margam Park i morgen. Jeg har hatt problemer der før, sier Loeb.

Henning med biltrøbbel

Henning Solberg tapte nye sekunder på grunn av styringsproblemene han fikk da han snurret av veien på dagens første fartsprøve.

- Jeg vet ikke når hjulene står rett. Når rattet er rett, er ikke hjulene rett. Det er ikke gunstig når du forsøker å kjøre i 200 kilometer i timen, sier en likevel humørfylt Henning til WRC Radio.

Nå får han endelig muligheten til å kjøre bilen inn på service. Neste fartsprøve starter ikke før klokka 16.23 i ettermiddag norsk tid.

Harri Rovanperä, som ligger på tredjeplass i sammendraget, trues nå bakfra av landsmannen Marcus Grönholm. Rovanperä hadde problemer med skummet i bakdekkene, som medførte store vibrasjoner. Også han er trolig glad for service-muligheten nå.

SS8: Sebastien Loeb økte ledelsen til Petter Solberg med nye 2,7 sekunder.

- Det ser vanskelig ut, gjør det ikke? Jeg hadde ikke en sjanse på forrige fartsprøve, sier Solberg til WRC Radio.

Han sier han kjører så fort han kan. Likevel øker altså Loeb forspranget. Og grunnen er enkel:

- Alt var perfekt. Jeg gjorde ingen feil, sier Loeb til WRC Radio.

Harri Rovanperä fikk problemer med bremsene, og tapte drøyt sju sekunder til Petter Solberg. Finnen er dermed over 33 sekunder bak Solberg i sammendraget.

SS7: Petter Solberg ble nummer fire på dagens første fartsprøve (SS7) i Rally Wales. Sebastién Loeb vant, og økte dermed forspranget til Petter i sammendraget.

Nordmannen er nå 26,1 sekunder bak Loeb etter SS7.

Finske Harri Rovanperä ligger på tredjeplass, 25,9 sekunder bak Solberg. Han tapte 4,3 sekunder til Petter på SS7.

Henning Solbeg snurret rundt på SS7, og fikk en skade på styringssystemet. Han tapte ett minutt og seksten sekunder til Loeb på fartsprøven, og er nede på 13. plass sammenlagt.