Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

478 000 nordmenn - én OL-medalje

Norge høyt oppe på OL-statistikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan lønne seg å være spredt befolket: Med våre 4,8 millioner innbyggere er Norge helt oppe på åttende plass på OLs medaljestatistikk i forhold til folketall.

OL er også nasjonskamp, og Norges 21.-plass på medaljeoversikten er, vel, i hvert fall langt foran Sveriges 56.-plass.

Regner man i forhold til innbyggertall er Norge nummer åtte, både når det gjelder gullmedaljer (tre) og samlet medaljefangst (ti). Snaut 1,6 millioner mennesker måtte til per gullmedalje, 478 000 for hver medalje samlet sett.

Det er nettstedet symworld som har laget statistikken, der vinneren av medaljeoversikten Kina er helt nede på 47.-plass av de 55 landene som tok gull i Beijing. Mer enn 25 millioner mennesker ligger bak hver av de 55 gullmedaljene, mens Jamaica topper statistikken med 452.000 innbyggere bak hvert av de seks gullene.

Nå er selvfølgelig ikke statistikken helt rettferdig, i og med at alle får stille med like mange utøvere i OL, uavhengig av hvor mange som bor i landet. Kina stiller ikke med en 4200 ganger så stor tropp som Island, som med sine 316.000 innbyggere og ene sølvmedalje i håndball er helt oppe på tredje plass på statistikken over total medaljefangst i forhold til innbyggertall.

Og Sverige? Vel, med sine fire sølv og ene bronse er vårt naboer nummer 35 når det gjelder totale medaljer, med 1,84 millioner svensker bak hver.

Og gullstatistikken er de ikke med på.

(NTB)

GULLGUTT:
Andreas Thorkildsen (bildet) vant ett av norges to OL-gull. Det førte Norge høyt opp på OLs medaljestatistikk tatt befolkningstall i betraktning. Foto: Mike Blake, REUTERS / SCANPIX
GULLGUTT: Andreas Thorkildsen (bildet) vant ett av norges to OL-gull. Det førte Norge høyt opp på OLs medaljestatistikk tatt befolkningstall i betraktning. Foto: Mike Blake, REUTERS / SCANPIX Vis mer
image: 478 000 nordmenn - én OL-medalje

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!