ENORM BEGIVENHET: Indianapolis Colts' Kelvin Hayden under Super Bowl for tre år siden da Colts vant. i natt har de sjansen igjen. Foto: REUTERS
ENORM BEGIVENHET: Indianapolis Colts' Kelvin Hayden under Super Bowl for tre år siden da Colts vant. i natt har de sjansen igjen. Foto: REUTERSVis mer

5 gode grunner til å se Super Bowl

NRK-programleder Asbjørn Slettemark forteller deg hvorfor du ikke bør gå og legge deg i natt.

||| 1. Drømmen om Saints- Dette blir en veldig følelsesmessig dag. Det blir på mange måter hjernen mot hjerte. Indianapolis Colts mot New Orleans Saints. Colts med Peyton Manning som på papiret er best. Og så Saints som alle håper skal vinne i sitt første Super Bowl. De er selve symbolet på gjenreisningen av byen der Superdome - deres hjemmebane - ble brukt som ufrivillig bopel for mange av Katrina-ofrene, forteller Slettemark til Dagbladet.

2. The Who i pausen
- Kampen spilles i Miami. Og jeg regner med at de starter med åpningen til CSI Miami. De spiller en medley på 12 minutter. Noe å glede seg til.

3. Også norsk show
- Det er første gang det blir laget en skikkelig norsk egenproduksjon. Tidligere har bildene til ViaSat vært flotte , men nå blir det én time med studiosending der vi har fem ulike gjester. Blant annet USAs ambassadør Barry White. Og for de som er hard core kan det legges til at det blir amerikanere som kommenterer selve kampen.

4. Peyton Manning
- Quarterbacken i Colts kan her sees i sitt ess. Han er en atlet av ypperste klasse. En av verdens største idrettsmenn. Vi har tradisjon for at det bare er «biffer» som spiller amerikansk fotball. Men det ligger enorm presisjon og store taktiske evner bak.

STOR STJERNE: Indianapolis Colts quarterback Peyton Manning vil gjenta bragden fra 2007. Foto: AP
STOR STJERNE: Indianapolis Colts quarterback Peyton Manning vil gjenta bragden fra 2007. Foto: AP Vis mer

5. Super Bowl-festen
- Super Bowl er jagerfly over stadion, Carrie Underwood synger nasjonalsangen og det er fyrverkeri og granater. Det er en perfekt anledning til å fyre opp noe taco og noe amerikansk snacks, sier Asbjørn Slettemark som skal lede showet.

GLEDER SEG: Asbjørn Slettemark skal lede NRKs Super Bowl-sending i natt.
Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
GLEDER SEG: Asbjørn Slettemark skal lede NRKs Super Bowl-sending i natt. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer