Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

5. plass i bingoutfor

- Det ble et bingorenn, og jeg hadde flaks, sier Kjetil André.

Kjetil André Aamodt var nær vinnernummeret i et bingopreget utforrenn i Val Gardena lørdag. Han blåste ned til 5. plass.

- Noen ganger har man motvind. Andre ganger er det medvind. I dag hadde jeg flaks, men sånn er livet. Jeg får ta med meg det jeg kan, sa Kjetil André Aamodt til NTB etter lørdagens verdenscup.

Han ledet da han kom til mål fra startnummer ti. Han kjørte mens forholdene var brukbare, for lørdag var det løperne som startet etter nummer 15 som fikk slite.

Vinden gjorde lørdagens verdenscup til en sjanseseilas, og resultatlisten ga ikke noe godt bilde av hvem som er best i utfor. Tyskeren Max Rauffer gikk til topps foran sveitseren Jurgen Grünenfelder og Østerrikes Johann Grugger.

Av nordmennene var Aamodt best med 5. plass. De andre ble tatt av vinden og endte langt bak. Aksel Lund Svindal ble nummer 23, Bjarne Solbakken nummer 27, mens Lasse Kjus ikke engang klarte å plassere seg blant de 40 beste.

- Det ble et bingorenn, der jeg hadde flaks. Det var først og fremst værforholdene som avgjorde, slo Aamodt fast overfor NTB.

Dråpeformet

- Kjus fleipet og sa at jeg er dråpeformet både foran og bak. Det var en stor fordel i dag. Motvinden gjorde at det gikk saktere enn på trening, men på den annen side følte jeg at jeg klarte å angripe mer i dag enn tidligere.

- Jeg kjørte et bra løp selv om jeg hadde noen små bommer langt nede i traseen, sa Aamodt.

Han holdt på å gå over ende akkurat på målstreken, men klarte seg med et nødskrik.

- Skia tok tak etter et slag like før mål. Jeg fikk en liten vridning i kneet, men det gikk bra, så det er ikke noe å snakke om, sa Aamodt.

Sammen med de andre norske løperne reiste han videre til Alta Badia, der det er storslalåm søndag.

- Jeg kommer til å kjøre i Alta Badia, men målet er ikke annet enn å komme med i finaleomgangen.

Tatt av vinden

Aksel Lund Svindal hadde store forventninger før lørdagens utfor, men han var en av de aller første som ble tatt av vinden.

Etter en god åpning tapte han jevnt med tid til dem som hadde kjørt før ham. Det skjedde uten at han gjorde noen feil i det hele tatt.

- Jeg er fornøyd med kjøringen og løpet mitt, for jeg gjorde ingen feil. Vinden merket jeg ikke så mye til heller på vei nedover, så jeg skjønte så å si ingenting da jeg kom til mål og så tiden og plasseringen min, sa Lund Svindal til NTB.

- Det er kjedelig med slike renn som ikke er rettferdige på grunn av forholdene, mente han.

Han var klar på at han hadde kjørt mye bedre i rennet lørdag enn han har gjort i treningsomgangene i Val Gardena. Derfor la han ikke så veldig stor vekt på den litt skuffende plasseringen. Den var det forholdene og ikke Aksel Lund Svindal som hadde skylden for.

Ikke stort å si

Bjarne Solbakken og Lasse Kjus hadde ikke stort å si etter lørdagens verdenscup.

Solbakken som har slitt i høst, kledde på seg og forlot målområdet med en gang etter at han hadde kjørt.

- Det gikk for sakte for meg, og det er kjedelig å havne så langt bak, sa Kjus til NTB.

- Vinden var der hele tiden, men det er ingen vits i å skylde på den, for det er jo likt for alle. Det jeg kan si er at forholdene var bra for Kjetil, og det er moro, slo Kjus fast.

- Hva med søndagens storslalåm?

- Jeg kjører for en plass på seierspallen. Ingenting tilsier at jeg ikke skulle klare det, sa Kjus, som har en seier og en annenplass i verdenscupen i storslalåm hittil i sesongen.

(®NTB)

STIGENDE FORM: I de vanskelige forholdene kjørte Kjetil André Aamodt sitt beste renn for sesongen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media