<strong>TOPP STILKARAKTERER:</strong> Peter Prevc vant skiflygningsrennet etter to strålende hopp. Foto: AFP PHOTO / JURE MAKOVEC
TOPP STILKARAKTERER: Peter Prevc vant skiflygningsrennet etter to strålende hopp. Foto: AFP PHOTO / JURE MAKOVEC Vis mer

5 x 20 i stil til suveren slovener da nordmennene skuffet

Velta beste norske på sjetteplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter en severdig første omgang, manglet Rune Velta 2,1 poeng på en pallplass.

I finaleomgangen falt han ned til sjetteplass etter et svev på 222 meter under tunge forhold.

De tunge forholdene i andre omgang hindret likevel ikke de beste i konkurransen.

Hjemmefavoritt Peter Prevc vant rennet etter å ha satt bakkerekord med 248,5 meter i den første omgangen. Det er historiens tredje lengste skihopp.

Hans ledelse var så stor at 233 meter i finaleomgangen var mer enn godt nok til å sikre seieren.

- Enestående Og dommerne hyllet Prevcs sistehopp. Med fem ganger 20 i stil satte han et strålende punktum på konkurransen.

- Det var et enestående hopp med en flott avslutning. Jeg syntes det var flott at dommerne brukte skalaen og belønnet ham med topp stilkarakterer. Når et fullkomment hopp blir levert, må de belønnes, sier Arne Scheie til Dagbladet.

Dermed ble seiersmarginen 16,6 poeng ned til landsmannen Jurij Tepes. Han sørget for en eventyrlig konkurranse for hjemmenasjonen som nå er favoritter før lørdagens lagkonkurranse. Der må Norge heve seg om de skal kjempe om seieren.

I fredagens individuelle konkurranse ble Johann André Forfang nest beste nordmann på niendeplass. Deretter fulgte Kenneth Gangnes, Anders Fannemel og Andreas Stjernen på henholdsvis 15., 18. og 20. plass.

- Slovenia er veldig sterke på hjemmebane, og i dag slo de nordmennene med mye. I tillegg skal nok Østerrike, Tyskland og Japan være med der oppe. Det blir en spennende konkurranse der Slovenia er favoritter, forklarer Scheie.

Prevcs sikret også spenning i kampen om verdenscupen med sin suverene seier. Før søndagens siste individuelle konkurranse er han nå 44 poeng bak Severin Freund som topper sammenlagtlista.

Stefan Kraft ble tredjemann etter å ha hoppet 240 meter i den første omgangen og fulgt opp med 238,5 meter i finaleomgangen.

Forfang hoppet seg opp Det var fem nordmenn i finaleomgangen. Johann André Forfang ble nest best etter et hopp på 216 meter. Det så ham klatre fra 11. til 9. plass.

Dermed kopierte han karrierebeste i verdenscupen. Han ble også niendemann i Holmenkollen.

De tre andre fikk det ikke til å stemme i tunge vindforhold. Der det i første omgang var oppdrift for de fleste hopperne, var det baktrekk i finaleomgangen.

Kenneth Gangnes satte personlig rekord i den første omgangen med 220,5 meter, men han klarte ikke å følge opp i finaleomgangen og endte konkurransen på 15. plass.

Verdensrekordholder Anders Fannemel endte konkurransen på 18. plass etter to hopp som begge var på snaut 210 meter.

Andreas Stjernen fulgte drøyt tre poeng bak på 20. plass etter 200 meter i den andre omgangen.

Anders Jacobsen var ikke kvalifisert til konkurransen, mens Anders Bardal tidligere denne uka annonserte at hans hopp i Holmenkollen søndag var karrierens siste.

<strong>NY TOPPLASSERING:</strong> Rune Velta har hoppet godt også etter VM i Falun. Fredag ble det sjetteplass. Foto: EPA/ANTONIO BAT
NY TOPPLASSERING: Rune Velta har hoppet godt også etter VM i Falun. Fredag ble det sjetteplass. Foto: EPA/ANTONIO BAT Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer