KNUST: Feyenoord-fans reagerer etter tapet for byrival Excelsior. Foto: AFP PHOTO / ANP / Marco de Swart / NTB Scanpix
KNUST: Feyenoord-fans reagerer etter tapet for byrival Excelsior. Foto: AFP PHOTO / ANP / Marco de Swart / NTB ScanpixVis mer

50 000 møtte opp for å feire ligagullet. Knust etter sjokktap

Feyenoord gikk på sjokktap mot byrival. 

(FourFourTwo): Nederlandske Feyenoord hadde muligheten til å sikre seg den første ligatittelen på 18 år i går. Med seier over Excelsior, som lå på en 13. plass i ligaen, ville gullet i Eredivisie være sikret.

Kampen ble spilt på bortebane, men Stadion Feijenoord (De Kuip) i Rotterdam var likevel fullpakket med supportere som kom for å feire gullet.

Kampen ble vist på storskjermer som var plassert på midten av banen, og rundt 50 000 billetter var solgt (se video nederst i artikkelen). Pokalen var også hentet for anledningen, men det som skulle være en gledens dag, ble i stedet er mareritt.

Ødela festen

For Excelsior, som tidligere var Feyenoords farmerlag og som er en byrival, ødela festen. I løpet av ni minutter i andre omgang scoret hjemmelaget tre mål. Samtidig vant serietoer Ajax 4-0 mot Go Ahead Eagles.

Bilder fra kampen viser frustrerte Feyenoord-supportere på tribunene, og det var noen som taklet tapet enda dårligere enn andre. For sinte supportere barket sammen med politiet i gatene i Rotterdam etter nederlaget.

MANER TIL KAMP: Feyenoords Dirk Kuyt. Foto: AFP PHOTO / ANP / Robin van Lonkhuijsen / NTB Scanpix
MANER TIL KAMP: Feyenoords Dirk Kuyt. Foto: AFP PHOTO / ANP / Robin van Lonkhuijsen / NTB Scanpix Vis mer

En video viser blant annet hvordan flere personer går til angrep på en politibil, hvor noen av dem bruker balltre (se video under teksten). Politiet bruker også makt for å få kontroll på noen av opprørerne.

I Excelsior var stemningen mye bedre.

Kan avgjøre

Trøsten for Giovanni van Bronckhorsts mannskap er at de har én kamp igjen til å sikre gullet på. Dersom det blir seier mot Heracles i den siste serierunden, er ligatittelen sikret.

- Akkurat nå virker det som alt er tapt, men vi har faktisk alt å spille for, sier Feyenoord-kaptein Dirk Kuyt til NOS etter kampen.

Hvis ikke det blir seier mot Heracles må Feyenoord ha hjelp av Willem ll, som møter serietoer Ajax i siste runde.

Ajax vet selv hvordan det er å miste gullet på målstreken. Før den aller siste serierunden forrige sesong ledet Ajax ligaen, men tap i siste ligakamp førte til at PSV vant gullet i stedet.

Feyenoord leder ligaen med ett poeng ned til Ajax på andreplass.

BARKET SAMMEN MED POLITIET: Det var ikke alle supporterne som tok tapet like bra. Foto: AFP PHOTO / ANP / Niels WENSTEDT / NTB Scanpix
BARKET SAMMEN MED POLITIET: Det var ikke alle supporterne som tok tapet like bra. Foto: AFP PHOTO / ANP / Niels WENSTEDT / NTB Scanpix Vis mer
RASENDE: Politiet fikk litt å stri med etter kampen i Rotterdam. Foto: AFP PHOTO / ANP / Marten van Dijl / NTB Scanpix
RASENDE: Politiet fikk litt å stri med etter kampen i Rotterdam. Foto: AFP PHOTO / ANP / Marten van Dijl / NTB Scanpix Vis mer