<strong>EM-KLAR:</strong> Her er Merlene Ottey i aksjon på 100 meter i VM i Osaka for tre år siden. Foto: AFP/ERIC FEFERBERG
EM-KLAR: Her er Merlene Ottey i aksjon på 100 meter i VM i Osaka for tre år siden. Foto: AFP/ERIC FEFERBERG Vis mer

50-åring løper i Barcelona-EM

Merlene Ottey, selvsagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Legendariske Merlene Ottey er klar for EM i Barcelona. Hun er tatt ut på stafettlaget som skal løpe 4 x 100 meter for Slovenia.

De andre løperne på laget er Tina Murn, Sabina Veit, Kristina Zumer og Maja Mihalinec. Det er ventet at slovenerne kommer til å la Ottey løpe, for skjer det vil 50-åringen skrive idrettshistorie.

Det blir andre gang Merlene Ottey som opprinnelig kommer fra Jamaica, deltar i et friidretts-EM. Hun var deltaker også i Göteborg for fire år siden, og da nådde hun semifinalen på 100 meter.

I sommer har Ottey vist at hun fortsatt er rask, og hun har oppnådd tider som er sesongbeste for 50-åringer på både 100 og 200 meter.

Merlene Ottey startet sine fantastiske internasjonale mesterskapskarriere med OL i Moskva i 1980.

Slovenia har tatt ut 33 utøvere til Barcelona-EM. Det er 17 menn og 16 kvinner, og det største medaljehåpet er spydkasteren Martina Ratej.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer