50 jenter på renn i Tyskland

Jentene strømmer til hoppbakken. Sagen storfornøyd.

Sagen har den siste uka deltatt i den tysk/østerrikske hoppuka på plast, og har fått bevist at formen allerede er der den skal. Sagen har vunnet tre av fire renn, men mest av alt gleder hun seg over den store deltakelsen.

-  Det var over 50 stykker med på flere av rennene, og nivået er i ferd med å bli bedre. Det er jo dette jeg har kjempet for, så det er helt sinnssykt bra, sier en strålende fornøyd Sagen til Dagbladet.

Trener mer

Norges hoppdronning er fortsatt best i verden, men skal hun bli værende på topp, betyr det mer trening.

-  Nivået har hevet seg utrolig allerede, og på ett renn var det med hele 11 nasjoner. Jeg tror hopping for jenter er i ferd med å bli en skikkelig sport. Og fordi vi får delta i mesterskap tør flere å satse. Det er bare gøy med tøffere konkurranse, men jeg må trene mer for å henge med, forteller 21-åringen.

Tidligere har Sagen hoppet så langt at hun ikke har tenkt på stilen, derfor har sommerens trening gått mye på nedslag.

-  Jeg har trent veldig mye på nedslag ja, og i dag var stilen meget bra. Det er uvanlig til å være meg. Før trengte jeg ikke bry meg med stilen, men det må jeg nå, ellers holder det ikke til pallplass, sier hun.

Funnet god-følelsen

 BEDRE NIVÅ: Anette Sagen har lenge kjempet for annerkjennelse og likestilling for jentehopperne. Nå er hun i ferd med å få lønn for strevet. Etter at jentehopp ble VM-øvelse, er det stadig flere jenter som tør å satse. Men Anette er fortsatt best. Foto: ARNT E. FOLDVIK
BEDRE NIVÅ: Anette Sagen har lenge kjempet for annerkjennelse og likestilling for jentehopperne. Nå er hun i ferd med å få lønn for strevet. Etter at jentehopp ble VM-øvelse, er det stadig flere jenter som tør å satse. Men Anette er fortsatt best. Foto: ARNT E. FOLDVIK Vis mer

Norge har hatt med seg seks norske hoppjenter til Tyskland og Østerrike. Et tydelig tegn på en voksende idrett.

-  Vi har aldri reist med så mange før, og det er morsomt. Det er til og med ei på 13 år med. Line (Jahr jour. anm.) og jeg blir jo veteraner i forhold, ler Sagen.

Under rennene i Nord-Amerika forrige måned ble det «bare» to pallplasseringer på Sagen, men den siste uka kom hun sterkt tilbake med seirer både i Klingenthal, Meinerzhagen og Bischofshofen.

-  God-følelsen er der, som vi sier på fagspråket. Vårsesongen var ekstremt dårlig, og jeg sliter alltid med å bytte fra snø til plast. Jeg har trent veldig bra i sommer og nå går det bra, sier hun.