50 mill. på spill

50 millioner kroner står på spill for Rosenborg på Olympiastadion i Brugge i morgen kveld. - Kvalifiserer vi oss for Mesterligaen, gir det 10 millioner kroner. Forventede billettinntekter er 10 til 12 millioner. Hver seier i de seks kampene i gruppa er verd 5 millioner. Uavgjort gir halvparten, sier RBK-formann Nils Skutle til Dagbladet.

Fordelingsnøkkelen i fjor var full bonus til de RBK-spillerne som var på banen, 75 prosent til reservene og 50 prosent til spillere på tribunen. Nå får bare de RBKäerne som er på banen eller benken Mesterliga-penger.

Foran Brugge-kampen i morgen har Rosenborg 150 millioner på bok. 75 prosent av millionene er kontanter som står på høyrentekonto. Resten er fordelt på aksjer og obligasjoner i inn- og utland.

Hvis Rosenborg scorer i Brugge, må hjemmelaget vinne minst 4-1 for å kvalifisere seg. Skjebnekampen på Olympiastadion går direkte på NRK1 med Arne Scheie og Egil Drillo Olsen som kommentatorer.

800000 seere så hjemmelaget score ved Sigurd Rushfeldt og Bent Skammelsrud i den første kvalifiseringskampen på Lerkendal. Det var det mest sette TV-programmet i Norge den uka.

Stadion i Brugge har publikumskapasitet på 18000.