50 prosent sjanse for at Ijeh forlater Viking

Først ble han tomålsscorer og lagde årets smarteste mål i Tippeligaen. Deretter ble Viking-spissen Peter Ijeh pepet ut. Og han kan forlate oljebyen.

KAN FORSVINNE: Vikings Peter Ijeh jubler sin andre scoring mot Odd i går. Nå anslår spissen sjansene for forlenget Viking-kontrakt til 50/50.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
KAN FORSVINNE: Vikings Peter Ijeh jubler sin andre scoring mot Odd i går. Nå anslår spissen sjansene for forlenget Viking-kontrakt til 50/50. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

||| SKIEN (Dagbladet): — Det spiller ingen rolle. Jeg var rett og slett for god for dem, sier Peter Ijeh til Dagbladet om å bli pepet ut av Skiens-publikummet.

Etter at Simen Brenne hadde gitt hjemmelaget ledelsen og Ijeh selv hadde utliknet, sjokkerte måltjuven i Viking-angrepet hjemmepublikum med en frekkis uten sidestykke så langt i årets Tippeliga.

- Jeg bare tok en sjanse, sier Ijeh selv.

- Da ballen satt klistret i krysset, visste jeg ikke hva jeg skulle si.

- Scoringen er den smarteste jeg har sett i år. Den kom etter dårlig forsvarspill, men den var helt mesterlig, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Hjemmepublikum peip da Ijeh gikk av banen like før slutt.

- Det bryr jeg meg ikke noe om. Publikum får gjøre hva de vil. Det var vel mest et uttrykk for skuffelse over deres egne, sier Peter Ijeh på vei ut av Skagerak Arena.

Kanskje kontrakt
Ennå har han ingen ny kontrakt med Viking. Selv tror Ijeh at han vil få det en av de nærmeste dagene.

- Det er uvisst hvor jeg spiller neste sesong. Sjansen for at jeg blir i Viking eller forsvinner, ser jeg på som 50/50. Jeg tror Viking tilbyr meg en ny kontrakt, sier Ijeh som tror han vil spille fotball på toppnivå i fire - fem år til.

Vikig trener Uwe Rösler var lettet over det ene poenget i Skien.

- Vi spilte klokt, og leverte en veldig bra bortekamp. Med åtte poeng av tolv mulige har vi gjort det vanskelig for kritikerne. Men de finner vel på noe uansett, sier Uwe Rösler.

Peter Ijeh kan han ikke få fullrost etter det som skjedde i går.

- Han var veldig viktig for oss, holdt på ballen og greide å greide å holde motspillerne unna. Dessuten lagde han et supermål, sier Rösler.

En fighter
Sju minutter gjenstod da Peter Kovacs stanget inn utlikningen for hjemmelaget.

- Det var en lett scoring, men like fullt viktig, sier Kovacs. Kjæresten hans, Lindy Melissa Wiik (15 toppseriemål for Stabæk) tror hennes kjære Peter ender med medalje i årets Tippeliga.

- Han er en fighter som ikke alltid har fått den kreditten han fortjener, sier Lindy etter kampen.

Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo var skuffet over sine egne etter poengdelingen.

- Prestasjonen var ikke bra nok. Vi manglet etablert angrepsspill, dessuten vendte vi spillet altfor lite. Resultatet var at vi kom til for lite innleggssituasjoener, sier Fagermo.

Odd-kaptein Morten Fevang var enig i at dette ikke var noen stor kveld for hjemmelaget.

- Vi kålet det til for oss selv, og slapp inn for lette mål. Begge Viking-målene var for enkle, styrken vår er at vi har moral og står på helt til slutt. Poenget vi tok med oss er i høyeste grad fortjent, sier Fevang til Dagbladet.