BØTELAGT: Linn Jørum Sulland har fått 500 euro i bot for å ikke å ha vært klar på banen da nasjonalsangene ble spilt før EM-kampen mellom Norge og Sverige i Beograd i går kveld. Det synes hun selv er en streng reaksjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BØTELAGT: Linn Jørum Sulland har fått 500 euro i bot for å ikke å ha vært klar på banen da nasjonalsangene ble spilt før EM-kampen mellom Norge og Sverige i Beograd i går kveld. Det synes hun selv er en streng reaksjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- 500 euro høres fryktelig mye ut

Sulland regner med at hun slipper å betale.

BEOGRAD (Dagbladet): Det europeiske håndballforbundet (EHF) har ilagt Linn Jørum Sulland 500 euro i bot for å ha kommet stormende ut på banen mens den svenske nasjonalsangen ble spilt før EM-kampen i Beograd.

Overfor Dagbladet forklarte hun den sene entréen slik:

- Jeg hadde teipet begge anklene, som jeg pleier. Det er ikke så lett å kjenne det når man teiper, men det viste seg at ingen av dem satt skikkelig. Da måtte jeg ta av begge og teipe på nytt. Dermed rakk jeg så vidt nasjonalsangen.

Forskjellsbehandling EHF, som ikke straffet den serbiske treneren Sasa Boskovic for å ha dratt Sulland i trøya under lagenes møte i EM-åpningen, syntes derimot at dette var en forseelse som måtte slås ned på.

500 euro i bot synes de er en passende straff.

Sulland selv ble overrasket da hun ble kjent med bota i dag tidlig.

- 500 euro høres fryktelig mye ut, sier hun til Dagbladet.

Betaler ikke selv - Jeg var ikke klar over at man kunne få bot for å ikke stå klar når nasjonalsangen starter. Jeg kunne jo ikke komme før, og fortet meg ut på banen med en gang jeg var ferdig med å teipe anklene på nytt, sier hun til Dagbladet.

- Betaler du bota selv?

- Ehh, nei... Det tror jeg ikke.

- Så hvem tar den?

- Nei, det vet jeg ikke... Men jeg regner med at lagledelsen tar den. Jeg vet ikke. Vi har ikke snakket noe om det.

Svak start Den stressende oppladningen til kampen førte også til at Sulland ikke var skikkelig varm da kampen mot svenskene startet, og i førsteomgangen misbrukte hun alle sine fire skuddforsøk.

Etter pause lyktes hun langt bedre: Da traff den norske skytterdronningen på fem av seks avslutninger i tremålsseieren mot Sverige.

Norge har mulighet til å anke bota i løpet av dagen, men overfor Dagbladet innrømmer informasjonskonsulent Kirsten Birkeland at forbundet ikke kommer til å forfølge saken.

- Norge har brutt et reglement, og da må vi vise den holdningen at de reglene som gjelder, må følges. Det er en regel om at alle må være på banen under nasjonalsangene. Da tar vi det til etterretning og betaler  boten, sier Kirsten Birkeland til Dagbladet.

BANKET SVERIGE: Linn Jørum Suland fikk en svak start på kampen mot Sverige, på grunn av lite oppvarming, men i andre omgang var hun ikke til å stoppe. Da hamret skytteren inn fem av seks skudd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BANKET SVERIGE: Linn Jørum Suland fikk en svak start på kampen mot Sverige, på grunn av lite oppvarming, men i andre omgang var hun ikke til å stoppe. Da hamret skytteren inn fem av seks skudd. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer