SPRINTGULL:  Også gullet på kvinnenes 500 meter gikk til Sør-Korea - her OL-mesteren Lee Sang-hwa. FOTO: EPA/SCANPIX.
SPRINTGULL: Også gullet på kvinnenes 500 meter gikk til Sør-Korea - her OL-mesteren Lee Sang-hwa. FOTO: EPA/SCANPIX.Vis mer

500-gull i sesongens første vinnerløp

Sør-Korea gjør rent bord i skøytesprint.

|||
Lee Sang-hwa ordnet ny sørkoreansk gulljubel i skøytehallen da hun vant kvinnenes 500 meter etter hundredelsstrid med Jenny Wolf.

Dagen etter at Mo Tae-bum vant Sør-Koreas aller første gull i vinter-OL i andre idretter enn kortbaneskøyteløp, fulgte 20-årige Lee opp med en ny tittel.
Med 38,24 i første løp slo hun Wolf med seks hundredeler. Wolf vant da de møttes igjen i siste par, men hennes forrykende 37,83 var bare et drøyt hundredel bedre enn Lees tid. Dermed seiret sørkoreaneren med fem hundredeler.

Ikke v-cup-seier- Det har ikke gått opp for meg ennå. Jeg kan ikke fatte at jeg vant gullet. Jeg er full av følelser og føler at jeg kommer til å begynne å gråte, sa Lee, som ikke har vunnet noe verdenscupløp i vinter. Lee var rangert som nummer tre i verden på 500 meter, men henviste de to antatt beste løperne til de nederste trinnene på seierspallen.
Wang Beixing fra Kina tok bronsen, slått med over et halvsekund over to løp.
 - Jeg vil dele medaljen med min trener, familien min og alle koreanske OL-deltakere. Jenny Wolf er en veldig rask sprinter, men jeg beholdt roen og gjorde mitt beste, sa hun. Wolf var svært skuffet over at gullet glapp. - Jeg ville vinne gull. Det har jeg drømt om siden jeg var barn, sa hun. Wang var derimot fornøyd. - Det er min første gang på seierspallen i OL. Jeg er veldig glad, sa hun.

Ny preppemaskin
Etter store problemer med isprepareringen under mennenes 500 meter tirsdag fungerte prepareringen godt onsdag. Arrangøren hadde også fløyet inn en prepareringsmaskin fra skøytehallen i Calgary.
(NTB-Reuters).