Utenlandske statsborgere blir igjen etter VM

5000 VM-gjester har fortsatt ikke forlatt Russland

Russland har problemer med at over 5000 utenlandske statsborgere ennå ikke har reist hjem fra sist sommers fotball-VM.

MOSKVA, RUSSLAND 20180711.
VM fotball 2018: Kroatia - England (2-1). Stemning blant engelske supportere i VM-kampen i fotball mellom Kroatia og England på Luzhniki stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MOSKVA, RUSSLAND 20180711. VM fotball 2018: Kroatia - England (2-1). Stemning blant engelske supportere i VM-kampen i fotball mellom Kroatia og England på Luzhniki stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Det er over seks måneder siden Frankrike slo Kroatia i VM-finalen i Moskva. Mer enn 5000 personer som kom til Russland på det spesielle fotballvisumet som fansen fikk anledning å benytte seg av, har ennå ikke forlatt landet, opplyste en talsmann for politiet til russiske medier fredag.

Andrej Kajusjin, sjef for migrasjonsdepartementet, opplyser at over 12.000 fortsatt var igjen i landet da visumet deres gikk ut ved nyttår.

Russiske sikkerhetsmyndigheter har redusert det tallet til 5500. Det var totalt 650.000 mennesker som benyttet seg av visumordningen under VM.

- Hovedsakelig var de fleste lovlydige og forlot landet da de skulle, sa Kajusjin ifølge nyhetsbyrået Tass.

- Vi holder på med på deportere de resterende 5000 eller deromkring i løpet av mars måned, sa han.

Mens noen av fansen kom til fotball-VM og ble forelsket i vertsnasjonen, var det også noen tilfeller av personer som brukte fan-ID-systemet til å komme inn i Russland i håp om å krysse grensen ulovlig til EU-land.