51 sekunder fra himmelen

Italienerne hadde forberedt seg til fest og hadde banketten i tankene. Men tre minutter og ni sekunder inn i de fire tilleggsminuttene utliknet Sylvain Wiltord. Der og da tapte Italia finalen. De greide aldri å reise seg etter sjokket.

- Vi følte vi hadde vunnet, og når seieren glipper ut av hendene på denne måten, mister du trua. Vi gjorde et ærlig forsøk, men tapte. Slik er fotball, sa trener Dino Zoff.

Du kunne se fortvilelsen i de italienske ansiktene da dommer Anders Frisk blåste i gang ekstraomgangene.

Keeperkjempen Toldo sto med uttrykksløst ansikt, og så ut som om han ventet på at hele greia skulle være over.

Innerst inne visste både han og de andre helhvite at det var over. Du kommer deg ikke etter en slik smell.

Full kontroll

Italia ledet og hadde god kontroll på Zinedine Zidane, Thierry Henry og for så vidt hele Frankrike. Klokka jobbet for Maldini & co, og ingen - absolutt ingen - trodde det ville være mulig for franskmennene å score.

- Fram til det var 50 sekunder igjen var vi europamestere. Dessverre gikk det ikke slik. Vi hadde full kontroll, og så skjedde det som ikke skulle skje. I ekstraomgangene hadde Frankrike mer guts enn oss, sa Stefano Fiore.

Bittert

Italienerne hadde aldri ventet å nå finalen. Og plutselig var de så nær ved å vinne hele greia. Derfor var bitterheten etter nederlaget enda større.

Kaptein Paulo Maldinis isblå øyne var grå av fortvilelse da han gikk fram til UEFA-president Lennart Johansson for å motta sølvmedaljen - eller rettere sagt: tapermedaljen.Om noen dager er italienernes overraskende og heltemodige EM-innsats glemt i fotballgale Italia. Der teller man nemlig bare triumfer.

<B>GRÅTKVALT STUND:</B> Del Piero klarte ikke å holde tilbake tårene etter Italias tap i EM-finalen.