<strong>SI NEI:</strong> Medisinsk sjef i Fifa, Jiri Dvorak, har fått gode nyheter etter testene av dopingprøvene under VM. Her med VM-ballen, med påført budskap, før mesterskapet startet. Foto: REUTERS/Michael Buholzer
SI NEI: Medisinsk sjef i Fifa, Jiri Dvorak, har fått gode nyheter etter testene av dopingprøvene under VM. Her med VM-ballen, med påført budskap, før mesterskapet startet. Foto: REUTERS/Michael Buholzer Vis mer

512 testet - ingen dopingtatt

Fifa skryter av et rent Fotball-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Ingen av de mer enn 500 dopingprøvene som ble tatt i forbindelse med VM-sluttspillet i fotball var positive.

Totalt 256 fotballspillere måtte avlevere dopingprøver under sluttspillet i Sør-Afrika. Like mange ble utført i forkant av mesterskapet.

- Sammenlignet med VM i 2006, har FIFA doblet antall dopingprøver før konkurransen. Spillere er aldri blitt testet så grundig i forkant av et VM som de ble i år, sier Jiri Dvorak, medisinsk ansvarlig i FIFA.

- Det var derfor enda mer gledelig at lagene samarbeidet så bra med oss, og at prøvene beviser at prestasjoner på toppnivå er mulig å oppnå uten å ty til ulovlige metoder, sier han.

(NTB-DPA)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer