Annonsørinnhold

53 trenere foran Solskjær i United-køen

Bookmakerne fnyser av nordmannen.

BLIR IKKE MOYES' ARVTAKER? Ole Gunnar Solskjær levnes små sjanser for å bli Manchester United-manager etter sine sine måneder som sjef i Cardiff. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB SCANPIX
BLIR IKKE MOYES' ARVTAKER? Ole Gunnar Solskjær levnes små sjanser for å bli Manchester United-manager etter sine sine måneder som sjef i Cardiff. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Alex Ferguson offentliggjorde sin avgang i Manchester United var Ole Gunnar Solskjær en av de største favorittene til å etterfølge skotten.

Bare tre andre trenere - inkludert Moyes og José Mourinho - var heitere hos bookmakerne. Norske Solskjær ble rangert til 20 i odds.

108 i odds Under et år er gått og på nytt lager bookmakerne liste, nå for å ta i mot veddemål på David Moyes' erstatter. På samlesida Oddschecker er Solskjær først å finne på 54. plass.

Setter du en hundrelapp på at Solskjær får jobben med å gjenreise United etter Moyes, kan du bli belønnet med opptil 10 800 kroner, eller 108 i odds, dersom det faktisk skjer. Den minste oddsen som gis er 50.

Helt på sin plass, mener Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad.

- Nå har Solskjær fått sin sjanse i England, slåss mot nedrykk med Cardiff og noe av den litt romantiske tanken om ham som en frelser også i Manchester Uniteds managersete har nok dalt betydelig, sier Dybwad.

Fansens drøm Solskjærs var i en periode oddskandidat til enhver ledige Premier League-jobb.

TILBAKE PÅ OLD TRAFFORD: Ole Gunnar Solskjær er et kjent og kjært navn i Manchester United fortsatt. Før Cardiffs match på Old Trafford poserte han med maskoten. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB SCANPIX
TILBAKE PÅ OLD TRAFFORD: Ole Gunnar Solskjær er et kjent og kjært navn i Manchester United fortsatt. Før Cardiffs match på Old Trafford poserte han med maskoten. Foto: REUTERS / Darren Staples / NTB SCANPIX Vis mer

-  Når vi har sett Ole Gunnar Solskjær tidligere stå til svært lav odds til diverse managerjobber, blant annet i nettopp United, så har det hatt mer med ryktespredning og drømmende fans å gjøre enn reell mulighet for å få jobben, sier oddseksperten.

 - Du tror Solskjær aldri var United-aktuell i fjor?

- Oddsmarkedet for neste United-manager er mer preget av realisme og et behov for trygghet enn tidligere, det er med få unntak etablerte managere med dokumenter suksess som kobles tettest til jobben.

Oddschecker har Nederland-sjef Luis van Gaal som suveren favoritt, etter at Dortmunds Jurgen Klopp tidligere i dag annonserte at han er uaktuell.

Trygg van Gaal - At Louis van Gaal er er størst favoritt skyldes nok ganske enkelt at han er tilgjengelig, etter VM. Han har lang erfaring, vunnet masse titler i flere land og er nok på mange måter en trygg havn etter at United under Moyes er langt fra land og masten er brukket, sier oddseksperten og legger til:

- Van Gaal har også stått for en offensiv spillestil som kan sjarmere fans som med vantro har sett den triste fotballen United til tider har spilt i år.

Midlertidig United-sjef Ryan Giggs er for øyeblikket andrefavoritt, mens Atletico Madrid-trener Diego Simeone ligger på fjerdeplass.

Legenden og gamlesjefen Alex Ferguson er spillernes sjuendefavoritt, rett bak sin tidligere assistent Carlos Queiros. Før Solskjærs navn dukker opp er temmelige mange små og ukjente navn listet opp.

Foretrekker Pulis og Bruce? Bookmakerne har for eksempel større tro på at Hull-sjef Steve Bruce ansettes av United, enn at Solskjær skal få et tilbud. Det samme gjelder Crystal Palace-sjef og tidligere Stoke-tøffing Tony Pulis, samt Aston Villas Paul Lambert.

Oddssetterne mener også det er langt mer sannsynlig at Manchester City eller Liverpool slipper sine trenere til United enn at 40-åringen fra Kristiansund har kurs for Old Trafford.

- Den lave oddsen på Solskjær da Ferguson ga seg mer skyldtes en vakker tanke om at lagets redningsmann på banen ved mange anledninger også skulle gjøre en jobb som manager. Samtidig var jo Ferguson svært opptatt av å rose nordmannen, og man kan jo ikke utelukke at det er en jobb i Manchester United for Ole Gunnar Solskjær en gang i fremtiden.

- Men ikke da, og ikke nå, sier Dagbladets oddsekspert.

ROS: Alex Ferguson har vært svært raus med omtalen av Ole Gunnar Solskjær. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB SCANPIX
ROS: Alex Ferguson har vært svært raus med omtalen av Ole Gunnar Solskjær. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB SCANPIX Vis mer

• Sjekk ut dagens tips! Lars Dybwad leverer daglige tips til oddsen og alle tippekupongene

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer