530 spilleminutter etter at de sjokkerte Liverpool står de fortsatt uten scoring

Måltørke blir en underdrivelse.

TRØBBEL: Aston Villa har spilt nesten ni timer Premier League-fotball siden sist de fant veien til nettmaskene på Anfield. Andreas Weimann er en av de som må ta måltørken på sin kappe. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIX
TRØBBEL: Aston Villa har spilt nesten ni timer Premier League-fotball siden sist de fant veien til nettmaskene på Anfield. Andreas Weimann er en av de som må ta måltørken på sin kappe. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIXVis mer

• QPR-Aston Villa 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Det var ikke akkurat Premier Leagues formlag som i kveld barket sammen på Loftus Road. Til sammen sto Harry Redknapps QPR og Paul Lamberts Aston Villa med ett fattig poeng på de åtte siste kampene.

Uansett hva som skjedde i kveld ville poengtørken ta slutt for minst ett av lagene, men det ble alt annet enn en festforestilling i Vest-London.

Charlie Austin ga vertene ledelsen tidlig i den første omgangen, og samme mann la på til to med 20 minutter igjen på klokka.

Dermed runder Birmingham-laget 530 minutter uten nettkjenning i Premier League - med andre ord nesten ni timer. Og det er et konservativt anslag før tilleggsminutter i de seks kampene er lagt til.

Fem strake tap uten scoring for Villa, mens QPR fikk sesongens andre seier.

Vanskelige kamper Tomålsscorer Austin var godt fornøyd da han snakket med TV 2 etter kampen, og trakk fram forrige ukes oppgjør mot Liverpool som fikk en ellevill avslutning.

- Vi fortjente poeng forrige uke. Det fikk vi ikke, men vi fikk det i dag. Personlig er jeg veldig fornøyd med å få to scoringer, sier han

Nå venter to knallharde kamper i Chelsea og Manchester City på London-laget.

- Vi har to store kamper som kommer. Ingen vet hvordan det kommer til å gå, men det var viktig å få med poeng i dag, avslutter Austin.

Redknapp var også en godt fornøyd mann da han kom ut til den ventende pressen.

- Det var en flott forestilling. Gutta spilte bra. Vi hadde flere gode sjanser, og jeg synes vi fortjente seieren. Samme som mot Liverpool, Stoke, Sunderland og Hull - innstillingen og prestasjonene på hjemmebane har vært gode hele veien, sier han.

Hjemme-jubel Det første kvarteret forløp i relativt rolige former på Loftus Road, men så fikk omsider hjemmelaget noe å juble for.

Et langt oppspill traff Bobby Zamora som på lekkert vis satte opp Austin. 25-åringen, som i fjor scoret 17 ganger i Championship, gjorde ingen feil, og plasserte ballen i det høyre hjørnet til Brad Guzan med en utsøkt avslutning fra 20 meter. 1-0 til vertene.

Aston Villa sto med fire scoringer på åtte kamper før kveldens oppgjør, og gjestene var alt annet enn målfarlige i de første 45 minuttene.

Christian Benteke forsøkte lykken med en heading og Carlos Sanchez fyrte avsted en teknisk stilstudie av en volley, men ingen satte Robert Green på en skikkelig prøve.

Måltørke Heller ikke etter hvilen luktet det mål av Lamberts gutter. Ciaran Clark forsøkte å omsette en fin overlevering fra Benteke i mål etter snaut ti minutter, men avslutningen gikk til side for mål.

Redknapps mannskap tilbragte store deler av den andre omgangen i kompakt positur på egen banehalvdel, men når de først kom til sjanser ble det farlig.

Etter halvspilt andre omgang var Junior Hoilett nær en drommescoring da han skrudde kula i den lengste stolpen til Guzan, men like etterpå lå ballen igjen bak den amerikanske sisteskansen.

Tomålsscoreren mot Liverpool forrige helg, Eduardo Vargas, sleit seg løs på høyrekanten, og foran mål hadde Austin kommet seg fri og banket ballen i nettet. 2-0.

Aston Villa har ikke scoret mål siden ni minutter var spilt av bortekampen mot Liverpool den 13. september, og problemet ble illustrert på passende manér da innbytter Joe Cole løp i veien for Bentekes heading like etterpå.

Da Sandro fikk en lang tå på ballen og hindret Clark i å redusere fra kloss hold med ti minutter igjen på klokka, ble det raskt klart at det heller ikke i dag skulle bli scoring på «The Villains».

De kan bare takke en effektiv start på sesongen på at de ikke allerede ligger i nedrykksgjørma, mens QPR med dagens trepoenger klatrer forbi Burnley og kan begynne å lete etter trygg grunn.

DOBBEL: Charlie Austin sto for begge scoringene på Loftus Road i kveld. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix
DOBBEL: Charlie Austin sto for begge scoringene på Loftus Road i kveld. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/NTB Scanpix Vis mer