55-åringen holdt på å lure «alle». Svindelen ble avslørt etter tabbe

Meldte seg på under eget og falskt navn for å få en fordel under folkefesten O-Ringen.

FIKK EN KLAR FORDEL: Mannen i 50-åra løp gjennom alle løypene to ganger for å få en fordel. Han ble heldigvis tatt. Dette bildet har ingenting med saken å gjøre. Foto: Jens Olav Kløvrud / Dagbladet 
FIKK EN KLAR FORDEL: Mannen i 50-åra løp gjennom alle løypene to ganger for å få en fordel. Han ble heldigvis tatt. Dette bildet har ingenting med saken å gjøre. Foto: Jens Olav Kløvrud / Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Orientering er en gentlemansidrett.Innad i miljøet er reglene klare: Utøverne bruker kart og kompass for å kjempe seg gjennom naturen på jakt etter poster.Før kartet blir delt ut, skal man være like i villrede som en fugl som har kommet seg inn i et hus.

Jukset

Men under den ærverdige O-Ringen, som hvert år samler rundt 20 000 utøvere fra 4 til 90 år fra verdens kriker og kroker, ble det i år avslørt at alle idretter har sine svin på skogen.

En mann som konkurrerte i 55-årsklassen hadde på forhånd laget en utspekulert plan, skriver Göteborgs-Posten.Han meldte seg på under et falsk navn i tillegg til sitt eget.Dermed kunne han prøveløpe traseene med sitt finske alias tidligere på dagen. På den første turen lærte mannen seg de beste veiene til de forskjellige postene - noe som ville gi han en kjempefordel da han løp under eget navn seinere på dagen.Alt for å vinne.

Pinlig feil

Og planen gjorde at mannen var i ledelsen etter tre etapper. Men så ble han, heldigvis, felt av slurv.Han glemte nemlig å stemple det finske aliaset i mål på den fjerde distansen.Arrangøren dro dermed ut på leting etter den finske utøveren som ikke var kommet til mål.Det var tabben som felte mannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer