Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

58 dopingtilfeller for Hamre

Travkusk Atle Hamre står alene ansvarlig for 60 prosent av tilfellene der Statens Dyrehelsetilsyn har konstatert brudd på dopingforskriftene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går fram av opplysninger Bergens Tidende har fått i Statens Dyrehelsetilsyn.

Rådgiver Bjørnar Stavnes i Dyrehelsetilsynet opplyser at det for Hamre alene er konstatert 58 brudd på startforbud etter medisinering. Totalt er det avdekket knapt 100 slike brudd. Kontrollen ble gjennomført i perioden januar til september i 2000, og gjaldt travtrenere i Buskerud, Vestfold og Telemark. Også et par galopptrenere i Oslo ble kontrollert.

I særklasse

Tre av trenerne fant Dyrehelsetilsynet ikke grunn til å reagere imot. De fleste av trenerne som ble omfattet av kontrollen hadde én start i strid med regelverket. Det gjaldt 20 trenere.

Fire trenere hadde to ulovlige starter, og to hadde seks ulovlige starter.

Alle hestene som var inne til behandling ved Jarlsberg hesteklinikk og Telemark hesteklinikk i løpet av den ni måneder lange perioden, ble sjekket. Det som er sjekket, er starttidspunkt opp mot veterinærjournal. Det er således objektive kriterier en har å holde seg til, ifølge Dyrehelsetilsynet.

- Meldes til politiet

- Vi har ikke vurdert ferdig spørsmålet om reaksjoner. Men det ligger i kortene at vi vil melde noen av disse sakene til politiet, sier Stavnes til BT.

I en tidligere hestedopingsak ble travtrener Vidar Hop utestengt fra norske travbaner i et halvt år av Det Norske Travselskap (DNT).

DNT vedtok sist fredag å utsette behandlingen av de siste sakene til de kan behandle sakene under ett. Foreløpig har DNT bare fått tilsendt noen av sakene som Dyrehelsetilsynet har ferdigbehandlet.

(NTB)

Hele Norges coronakart