Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

59 sekunder som utgjorde forskjellen på Villa Park

Arsenal tilbake på tabelltopp.

TOPPER: Jack Wilshere noterte seg for både mål og målgivende pasning iløpet av 59 sekunder i den første omgangen. Det var nok til å sende Arsenal tilbake på toppen av tabellen. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
TOPPER: Jack Wilshere noterte seg for både mål og målgivende pasning iløpet av 59 sekunder i den første omgangen. Det var nok til å sende Arsenal tilbake på toppen av tabellen. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer

• Aston Villa-Arsenal 1-2 (0-2)

(Dagbladet): Det har vært mange endringer på toppen av tabellen denne helgen. Chelsea overtok 1.-plassen fra Arsenal på lørdag, før Manchester City passerte de blå fra London i går. I dag kunne Arsenal gjeninnta ledelsen med seier.

Den muligheten tok de godt vare på.

I løpet av 59 sekunder på tampen av den første omgangen ga Jack Wilshere og Olivier Giroud gjestene en komfortabel 2-0-ledelse. Christian Benteke reduserte for vertene med 15 minutter igjen på klokka, men nærmere kom ikke Villa.

Dermed kan Arsene Wenger gå inn i helgas kamp mot Fulham som serieleder, mens Aston Villa kun har én seier på sine siste sju kamper. Til helga venter Liverpool på Anfield.

Ros til stopperne Tross Villa-press på slutten holdt Arsenal inn - det er ikke noe laget har hatt for vane å gjøre tidligere sesonger.

- Det var tre massive poeng for oss - i alle fall etter at vi slappet litt mye av i den andre omgangen. Vi har gjort det litt for mange ganger, men i dag klarte vi å ro det i land, sier Wilshere etter kampen ifølge BBC.

Han mener at stopperne skal ha mye av æren - ikke bare i kveld, men for hele sesongen så langt.

- Tidligere har vi virkelig kjent på nervene i situasjoner som det her, men denne sesongen har vi Per Mertesacker og Laurent Koscielny bakerst. De har vært fantastiske, sier han.

Lynrask dobbel Ingen av lagene noterte seg for noen kjempesjanser den første halvtimen, som dessverre ble preget av en skade på hjemmelagets Nathan Baker.

Villa-forsvareren måtte bæres av banen med nakkekrage og oksygentilførsel etter å ha fått et skudd fra Serge Gnabry i hodet. Så skulle vondt bli verre for vertene.

BÆRES AV: Villa-forsvareren Nathan Baker måtte bæres av banen med nakkekrage og oksygentilførsel etter å ha fått et skudd fra Serge Gnabry i hodet i den første omgangen. Foto: REUTERS/Darren Staples
BÆRES AV: Villa-forsvareren Nathan Baker måtte bæres av banen med nakkekrage og oksygentilførsel etter å ha fått et skudd fra Serge Gnabry i hodet i den første omgangen. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

I løpet av et lite minutt sendte først Wilshere gjestene i ledelsen med et godt plassert skudd nede ved stolpen til Brad Guzan, før Olivier Giroud på ekte goalgetter-vis utnyttet en strøken Wilshere-pasning bare minuttet senere.

Slutt på tørken Villa hadde ikke slått Arsenal hjemme i seriesammenheng på 14 forsøk før dagens kamp, etter hvilen var innsatsen betraktelig bedre.

Likevel, ingen av lagene kunne smelle de store sjansene i bordet før det gjensto et kvarter, og Matthew Lowton svingte ballen inn fra høyre. På lengste kom Benteke stormende, og med bøttevis av vilje og kraft stupte kraftspissen ballen i mål. Plutselig var det kamp igjen på Villa Park etter 23-åringens første scoring på elleve kamper.

Paul Lamberts gutter satte tittelkandidatene under press de siste 15 minuttene, men kom ikke nærmere enn et hodestøt fra Benteke som Wojciech Szczesny avverget like før slutt.

- Den første omgangen handlet om å spille, mens det etter hvilen handlet mest om å krige, sier Wenger.

Også gledelig for The Gunners var at Alex Oxlade-Chamberlain gjorde en liten opptreden mot slutten etter å ha vært borte fra fotballen i fem måneder.

ENDELIG: Christian Benteke fikk omsider slutt på den elleve kamper lange måltørken da han stanget inn reduseringen et drøyt kvarter før slutt. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
ENDELIG: Christian Benteke fikk omsider slutt på den elleve kamper lange måltørken da han stanget inn reduseringen et drøyt kvarter før slutt. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer