SJARMØR: Bradley Lowery har sjarmert en hel idrettsverden. Fredag sovnet han inn etter lang tids sykdom.
SJARMØR: Bradley Lowery har sjarmert en hel idrettsverden. Fredag sovnet han inn etter lang tids sykdom.Vis mer

Bradley Lowery er død

6-åringen sjarmerte seg inn i alles hjerter. Fredag tapte han kampen mot kreften

Fotballstjernene i sorg.

(Dagbladet): Bradley Lowery ble diagnosert med den alvorlige kreftsykdommen neuroblastoma da han var bare ett og et halvt år gammel. Fredag tapte han kampen mot sykdommen.

Gutten var Sunderland-fan på sin hals, og sjarmerte en hel fotballverden som lagets trofaste maskot. I tillegg utviklet han et nært forhold til Premier League-profilen Jermain Defoe.

Lowery kjempet mot sykdommen i to år, og ble erklært frisk. Men så kom den tilbake igjen i fjor sommer. I vinter opplyste guttens mor at sønnen bare hadde noen måneder igjen å leve.

Fredag ble det triste budskapet delt med omverdenen.

Vennskapet med Defoe

Fotballverdnen har også latt seg sjarmere av det tette vennskapet Lowery utviklet med tidligere Sunderland-spiss Jermain Defoe. Defoe var guttens store helt, og fotballstjerna tok seg god tid til å besøke og tilbrige tid sammen med 6-åringen.

Torsdag stilte Defoe opp på en pressekonferanse i forbindelse med at han er blitt Bournemouth-spiller. Da han ble spurt om Lowery, brøt han sammen i tårer - trolig vel vitende om hva som snart var i ferd med å skje.

- Jeg snakker med familien hver dag. Jeg var sammen med ham for et par dager siden, og det var vondt å se ham lide. Han kommer alltid til å ha en plass i hjertet mitt. Det kommer ikke til å gå en dag uten at jeg tenker på lille Bradley, sa Defoe i et videoklipp vist av BBC.

NÆRT VENNSKAP: Bradley Lowery og hans store helt, Jermain Defoe.
NÆRT VENNSKAP: Bradley Lowery og hans store helt, Jermain Defoe. Vis mer

Defoe har beskrevet forholdet til lille Bradley som et stort høydepunkt.

Fotballmiljøet i sorg

Fotballmiljøet mottar beskjeden med stor sorg.

- Våre tanker er med Lowerys familie etter den triste beskjeden som kom i ettermiddag. #onebradleylowery, skriver Sunderland på Twitter.

Flere Premier League-klubber, og ikke minst store stjerner, uttrykker sin sorg og støtte til familien.

- Alle i Chelsea mottok dødsbudskapet med stor sorg. Han beveget oss alle med det store motet og det vinnende smilet, skriver Chelsea.

Tidligere Liverpool-profil, nå Stoke-spiller Charlie Adam skriver:

- Mine tanker er med familien og vennene til Bradley i dag. Han var en fighter. Hvil i fred.

Alan Shearer, engelsk fotballegende:

- Så trist å høre at Bradley gikk bort. Han var en inspirasjon, hvis liv ble for kort. Mine tanker går til hans fantastiske familie og venner. Hvil i fred.

- Vi er med deg, Bradley

Tidlig i forrige sesong var Bradley maskot i en kamp mot Everton på Stadium of Light. Flere tusen mennesker ga ham en dag han aldri vil glemme.

Supportere fra både Sunderland og Everton sang «Det er bare en Bradley Lowrey», i tillegg ble et stort banner med teksten «vi er med deg, Bradley» sendt rundt på stadion.

Da han scoret et mål på oppvarmingen før Sunderlands kamp mot Chelsea, ble scoringen kåret til månedens mål - stemt fram av fansen.

Han har også fått møte andre store Premier League-personligheter som Pep Guardiola, Romelu Lukaku og Asmir Begovic.

Familien samlet inn mer enn sju millioner kroner til behandling av Bradley i USA i fjor. Han må behandles i utlandet fordi det ikke er spesialister på området i Storbritannia. Everton donerte blant annet to millioner kroner til kreftfondet.